Aktuális

Fényűző keletre repít a Wizz Air! – közvetlen járat Dubaiba

2013-05-23


Szerző: Gódor Kitti


 Október 28-tól már fapados járatokkal is eljuthatunk Dubaiba. Az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városába a tervek szerint, hetente négyszer repülnek majd a diszkont légitársaság gépei. Az emirátusokba való belépéshez vízum szükséges, amelyet itthonról kell igényelni, emellett néhány egészségügyi ajánlásról, és az ország vallásából adódó tudnivalókról is érdemes előre tájékozódni!

 

 Dubai sok ember számára a végeláthatatlan luxust, a fényűzést, a pazar szállodákat valamint a modern felhőkarcolókat jelenti. Október végétől már az egyik fapados légitársaság közvetlen járataival is könnyedén elérhetjük ezt a tündöklő metropoliszt. Mielőtt felkerekednénk és elmerülnénk az arab kultúra különleges világában, érdemes tájékozódnunk a beutazási feltételekről, valamint egyéb fontos szabályokról is! 

 

Amit tudnunk kell

 

Az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városába, Dubaiba történő beutazáshoz vízum szükséges, amiről mindenkinek magának kell gondoskodnia! Érdemes turista vízumot igényelni, hiszen ez a típusú okmány kifejezetten azoknak ajánlott, akik látogatóba érkeznek Dubaiba. A dokumentum egy hónapos időtartamra érvényes és egy alkalomra szóló belépésre jogosít fel. Megszerzésére több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Legegyszerűbb talán azzal a hotellel intézni az okmányt, ahol majd megszállunk, vagy ha van, akkor egy kinti, tartózkodási engedéllyel rendelkező rokon vagy ismerős is segíthet.  A vízum díja általában 40 ezer Ft felett van.

 

A vízum mellett érdemes tájékozódnunk a Perzsa-öböl déli partjára vonatkozó egészségügyi előírásokról is. A javasolt oltások közé a hepatitis A és hepatits B tartozik, ezeken kívül érdemes beoltatni magunkat torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te) kombinált vakcinával is, bár ezt  kisgyermekként a legtöbben a kötelező oltások között már megkapták. Fontos azonban, hogy tetanusz és diftéria elleni oltásból 10 évente ismétlő oltásra van szükség!

 

Amit látnunk kell

 

Ha minden előkészületet megtettünk, és szerencsésen megérkeztünk, a következő nevezetességeket érdemes felkeresni:

 

1. Arabok tornya (Burdzs al-Arab): A vitorlát formázó hét csillagos szálloda - amely a világ legdrágább hoteljének számít - az utóbbi években Dubai jelképévé vált. 

 

2. Kalifa-torony (Burj Kalifa): A 828 méteres torony a világ legmagasabb felhőkarcolójának számít. 

 

3. Pálma Szigetek: Dubai partszakasza mentén három pálmafa alakú, mesterséges sziget megépítését tervezik. A legnagyobb a Deira Pálma (Palm Deira), ezt követi a Dzsebel Ali Pálma (Palm Jebel Ali) majd a Dzsumeira Pálma (Palm Jumeirah). A mesterséges szigetek közül kettő még építés alatt áll. 

 

4. Világ Szigetek (The World Islands): A Föld szárazföldjeit megformáló szigetcsoport, amely közel 300 különböző méretű földrészt és kisebb szigetet foglal magába. 

 

5. Hidropolisz (Hydropolis): Dubai egyedülálló nevezetessége a Hidropolisz, amely szinte minden szállodáról alkotott elképzelésünket felülmúlja. A különleges, víz alatti szállodában 3 szinten, 220 luxuslakosztállyal várják a tehetős vendégeket. 

 

6. Bevásárlóközpontok: Dubai Mall a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, amelyben egy óriási akvárium is helyet kapott. Mall of the Emirates Dubai másik különlegessége, amelyben egy mesterséges sípályát is kialakítottak. 

 

Amire figyelnünk kell

 

Az ország vallásából adódóan vannak olyan szabályok akár öltözködésre, viselkedésre vonatkozóan, amelyekre figyelnünk kell. Bizonyos helyekre csak megfelelő öltözetben lehet belépni, így nők esetében kerülendő a kihívó és/vagy átlátszó ruha viselése, valamint a vállak és térdek szabadon hagyása.  Szigorúan tilos a nudizmus és a monokini, még a szállodák kertjeiben is! Az emirátusok területén alkoholt csak a nagyobb szállodákban, éttermekben fogyaszthatunk. Kerüljük az alkoholos italok fogyasztását nyilvános helyeken és muszlimok előtt! Ha Dubaiban járunk,  figyelnünk kell arra is, hogy érzelmeinket fegyelmezetten éljük meg, hiszen a nyilvános helyen történő csókolózásért, ölelésért is őrizetbe vehetnek. Büntetést kaphatunk azért is, ha párunkkal kézen fogva sétálunk az utcán vagy a tengerparton. Ha a fentiekre odafigyelünk, Dubai kárpótol minket lenyűgöző építményeivel és csodálatos kultúrájával. 


Kommentek

Még nincsenek hozzászólások!

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Külföldre autóval – praktikus tanácsok nem csak kezdőknek II.

Bár itthon már vége a nyárnak, tőlünk délebbre még gyakran kúszik harminc fok fölé a hőmérő higanyszála. Ezért sokan döntenek úgy, hogy – a tömeget elkerülve – az utószezonban autóznak a mediterrán térségbe. Cikkünkben az ő számukra gyűjtöttünk csokorba néhány praktikus tanácsot az Autóklub segítségével.      

Tovább

Vigyázzunk a kutyákkal! – a veszettség megelőzéséről

 A kutyák rendszeres védőoltása lehet a kulcsa a veszettség megállításának – közölte az Egészségügyi Világszervezet szeptember végén a veszettség világnapján. A veszettség több, mint 60 000 ember halálát okozza évente, többnyire gyermekekét.    

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Görögország

Kék és fehér – ez a csodálatos Görögország
 
A Földközi-tenger hűsítő, kristálytiszta vize, fehér-kékben pompázó házak és a görög konyha utánozhatatlan ízei. Ezek az első dolgok, amik eszünkbe jutnak, ha az európai kultúra bölcsőjére, Görögországra gondolunk. A helyi emberek mindig őszinte mosollyal és túláradó vendégszeretettel fogadják a hozzájuk látogatókat. Minden sarkon valamilyen ókorból maradt, felbecsülhetetlen értékű műemlékbe botlunk, miközben a bouzuki hangja belengi az utcákat. A nyaralóknak főszezonban igen könnyű... Görögország

Egészségügyi információk országok szerint