Aktuális

Hová mennénk legszívesebben 2013-ban?

2013-06-04


Szerző: Molnár Barbara


 A TripAdvisor elemzése szerint számos európai nagyváros előkelő helyen áll a 2013-as év legvágyottabb úticéljainak listáján. Az első helyezett az Eiffel-torony városa, Párizs lett.

 

 

 A legnagyobb és legnépszerűbb utazási oldal, a TripAdvisor a tavalyihoz hasonlóan idén is kiértékelte felhasználói millióinak szavazatait és azok alapján ítélte oda a „Travelers’ Choice” („Az utazók választása”) címet több kategóriában is. A 25-ös listából kiderül, melyek azok a nagyvárosok, ahová a világon a legtöbben szeretnének eljutni ebben az évben.

 

A TripAdvisor szavazói által kiválasztott városok listájának első felét európai nagyvárosok uralják. Az első három helyen Párizs, New York és London végzett, őket követi sorban Róma, Barcelona, Velence, San Francisco, Firenze, Prága és Sydney. Chicago a 14. lett, beékelődve Bankok és Tokio közé.

 

Mivel Chicago az Illinois állambeli Peoriához legközelebbi fő turisztikai célpont, érdemes megemlíteni néhány tényt a „Szeles várossal” kapcsolatban: több mint 200 színházzal büszkélkedhet és azzal a számtalan művészeti galériával, s összesen 552 parkkal. A nagyváros látképét a Michigan-tó egy közel 42 km-es partszakasza színesíti, melyen ráadásul egy több mint 30 km-es kerékpárút is helyet kapott.

A magyar főváros sajnos lecsúszott a legvágyottabb városok listájáról, a legvonzóbb szállodák között azonban igenis képviselteti magát Budapest. A TripAdvisor nem csak a legvágyottabb városok, hanem a legvonzóbb hotelek listáját is elkészítette, ahol helyet kapott a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest is.

 

A lista sereghajtói között két kínai nagyváros, Peking és Sanghaj, is szerepel. Párizshoz vagy Londonhoz képest tehát kevesebben vágynak a keletre, sőt onnan érkezik a legtöbb turista a világ minden pontjára. A kínai utazók ugyanis azok, akik a nemzetközi turisztikai szektorban ma a legtöbb pénzt költik el: Rekordösszeggel, összesen 102 milliárd dollárral járultak hozzá a nemzetközi turizmus működéséhez 2012-ben, ami 40 %-os emelkedést jelent a 2011-es 73 milliárd dolláros összeghez képest – derül ki a CNN egy közelmúltbeli közleményéből.

 

A kínaiak esetében, akik 2000-ben összesen 10 millió utazáson vettek részt, 2015-re már 100 millió elköltött dollárra számíthatunk az ENSZ Turisztikai Világszervezete szerint. 2005-ben Kína még csak a hetedik helyen szerepelt az utazásaik során legtöbb pénzt költő nemzetek között, 2012-ben azonban már megelőzte Németországot és az Egyesült Államokat is.

Íme a 25 város, ahová a legtöbben szeretnének ellátogatni 2013-ban:

 

1. Párizs, Franciaország

2. New York City, New York

3. London, Egyesült Királyság

4. Róma, Olaszország

5. Barcelona, Spanyolország

6. Velence, Olaszország

7. San Francisco, Kalifornia

8. Firenze, Olaszország

9. Prága, Csehország

10. Sydney, Ausztrália

11.  Berlin, Németország

12. Isztambul, Törökország

13. Bangkok, Thaiföld

14. Chicago, Illinois

15. Tokio, Japán

16. Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

17. Rio de Janeiro, Brazília

18. Buenos Aires, Argentína

19. Marrakesh, Marokkó

20. Szentpétervár, Oroszország

21. Peking, Kína

22. Sanghaj, Kína

23. Siem Reap, Kambodzsa

24. Chiang Mai, Thaiföld

25. Queenstown, Új-Zéland


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Sárgaláz járvány az Egyiptommal határos Szudánban

 A Szövetségi Egészségügyi Minisztérium (FMOH) sárgaláz járványt jelentett be az Egyiptommal határos Szudánban. Az olykor halálos kimenetelű megbetegedés ellen közel 100%-os védelmet kizárólag a sárgaláz elleni vakcina nyújt.    

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Spanyolország

A megunhatatlan Spanyolország
 
Kevés színesebb és vonzóbb ország van Európában, mint Spanyolország. Az Ibériai-félsziget nagyobbik államában mindenki megtalálja azt, amiért életében legalább egyszer el kell ide látogatnia. Legendás építészeti remekek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok ugyanúgy vonzzák ide a turistákat és utazókat, mint legkülönbözőbb sportok – gondoljunk csak a futballra, a valenciai versenypályára és még sorolhatnánk – vagy csak egyszerűen a mediterrán hangulat.
 
A célpontok is olyan sokszínűek, mint maga... Spanyolország

Egészségügyi információk országok szerint