Aktuális

Megjelent online a 2014-es Yellow Book

2013-08-28


Szerző: Glázer Szilvia


 Az amerikai Járványügyi és Megelőzési Központ (CDC) a napokban publikálta 2014-es egészségügyi információs könyve, az úgynevezett Yellow Book online kiadását. A kiadvány részletesen tárgyalja, hogy egy utazásra miként kell egészségügyi szempontból felkészülni.

 

 

 A kiadvány tüzetesen foglalkozik a leggyakoribb utazási betegségekkel, védőoltásokkal és a szükséges gyógyszerekkel. Kitér a jet lag jelenségre (a hosszú repülőutak és az időeltolódás okozta napokig tartó fáradtság), és tanácsokkal látja el a gyermekekkel utazókat is. A 2014-es könyv újdonsága, hogy részletesen beszámol a legnépszerűbb úti célok egészségügyi helyzetéről is. Sorra veszi minden földrész leggyakrabban felkeresett országait, látnivalóit, kezdve a perui Machu Picchutól, Mexikón és Európán keresztül a magyarok által oly kedvelt Egyiptomig, vagy akár egészen Thaiföldig. A Yellow Book a különböző utazási típusokkal külön fejezetben foglalkozik, ilyenek például  a hajós körutak, hátizsákos gyalogtúrák, trópusi nyaralások és üzleti utak. A 2014-es kiadásban megtalálhatjuk az új malária-térképet, amely megmutatja a betegség veszélyzónáit és az új védőoltási ajánlásokat. Számos új, népszerű úti cél is bekerült a tartalomba, mint például Jamaika, Thaiföld, Vietnám, vagy a kambodzsai Angkor Wat.


A Yellow Book online változata az alábbi linken érhető el: http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2014/table-of-contents.


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Ramadán Főszezonban – mire számítsunk turistaként?

 A Ramadán az iszlám világ egy hónapig tartó böjtidőszaka, mely türelemre, önkontrollra, áldozatkészségre és empátiára sarkall mindazokkal az emberekkel szemben, akik kevésbé szerencsések és rosszabb körülmények között élnek, továbbá spiritualitásra és adakozásra ösztönöz. Azoknak, akik ebben az évben a július 9. és augusztus 7. közötti időszakban készülnek az érintett területek valamelyikére utazni, érdemes megismerni az iszlám világ legfőbb vallási eseményét.    

Tovább

Horvátországban és Görögországban kevesebbet-, Egyiptomban pedig többet költöttünk, mint két éve

Világszinten 4%-al nőttek a turisztikai érkezések és bevételek! A Turisztikai Világszervezet 4%-os emelkedésről számolt be - 2012-re vonatkozóan - a nemzetközi turisztikai érkezések és bevételek kapcsán. A mediterrán desztinációk között Törökország és Olaszország megtartotta pozícióját, míg Egyiptom előrébb lépett, mert a fáraók országában 14%-al többet költöttek az utazók, mint 2011-ben. Az összesített turisztikai érkezések adatsorában hazánk...

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Spanyolország

A megunhatatlan Spanyolország
 
Kevés színesebb és vonzóbb ország van Európában, mint Spanyolország. Az Ibériai-félsziget nagyobbik államában mindenki megtalálja azt, amiért életében legalább egyszer el kell ide látogatnia. Legendás építészeti remekek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok ugyanúgy vonzzák ide a turistákat és utazókat, mint legkülönbözőbb sportok – gondoljunk csak a futballra, a valenciai versenypályára és még sorolhatnánk – vagy csak egyszerűen a mediterrán hangulat.
 
A célpontok is olyan sokszínűek, mint maga... Spanyolország

Egészségügyi információk országok szerint