Aktuális

Miamiban „állandóan süthet a nap” - legalábbis egy tervezet szerint

2013-06-20


Szerző: Glázer Tamás


 Miami mindig is büszke volt arra, hogy trópusi klímája szinte egész évben garantálja a tökéletes nyaralást. Nem titkolt célja azonban a városvezetésnek, hogy minél több nyaralót csábítsanak át a közeli karib-tengeri strandokról. A megvalósításra most versenyt írtak ki, melynek keretében egyedi, turistacsalogató  ötleteket keresnek.

 

 

 A látványtervek alapján a svéd duó, a VisionDivison jó partnernek ígérkezik az eszement ötletek kiagyalásában. A skandinávok ugyanis nem kevesebbet álmodtak meg, mint, hogy felállítanának egy műnapot az öböl közepére. A terv további érdekessége, hogy a hotelnek és a kaszinónak helyet adó építmény napszakonként változtatná a színét (éjszaka a holdhoz hasonló fényt adna), valamint megszűrné a káros UV sugarakat is, nehogy a gyerekek és nyugdíjasok érzékeny bőre megsérüljön az üdülés alatt.  Persze a műnap nemcsak a katalógusokban mutatna jól, hanem az öböl felé közeledő turistahajók fedélzetén utazóknak is nagyszerű látványt nyújtana. Még nem lehet tudni, hogy a pályázaton milyen helyezést ér el ez a terv, de biztosra vehető, hogy kedvezőtlen ítélet esetén a dubai sejkek is élénken érdeklődnének az ötlet iránt.

 

Irány Miami!

 

Miamit addig is érdemes felkeresni, amíg a műnap helyett a hagyományos napfénnyel kell beérnünk, hiszen a városban végtelen mennyiségű látnivaló található kiegészítve mindennel, amit ma az amerikai szórakoztató ipar nyújtani képes. Könnyedén előfordulhat, hogy strandolás közben megpillantjuk valamelyik hírességet. Mivel a város tele van jobbnál jobb üzletekkel, akár egy kisebb bevásárlótúrát is beiktathatunk nyaralásunkba.

 

Sunshine State nyaralóparadicsoma itthonról is könnyedén megközelíthető repülővel, hiszen szinte minden nagy európai és amerikai légitársaság indít járatokat a térségbe valamelyik európai gyűjtőreptérről. Ráadásul az ESTA bevezetése óta vízumot sem kell igényelnünk (az ESTA kiváltásáról szóló anyagunkat itt olvashatják). Amit viszont érdemes megtennünk, hogy beadatjuk magunknak a torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te), valamint a hepatitis A és hepatitis B  elleni védőoltásokat. Az oltások felvétele nem kötelező, azonban hurrikán szezonban erősen ajánlott, mert a vihar által sújtott területeken nagy a fertőzések kialakulásának kockázata. Észak-Amerikában ebben a térségben a leggyakoribbak a szökőárral is fenyegető viharok.  A hurrikánok kialakulásának veszélye a június és november közötti időszakra tehető, június előtt és november után szinte soha nem fordulnak elő. Az éghajlat  mindig tökéletes egy nyaraláshoz, hiszen a minimum hőmérséklet szinte soha nem süllyed 15 fok alá, míg a maximumok a leghidegebb hónapokban is 25 fok körül tetőznek.


Kiemelt témák

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Görögország

Kék és fehér – ez a csodálatos Görögország
 
A Földközi-tenger hűsítő, kristálytiszta vize, fehér-kékben pompázó házak és a görög konyha utánozhatatlan ízei. Ezek az első dolgok, amik eszünkbe jutnak, ha az európai kultúra bölcsőjére, Görögországra gondolunk. A helyi emberek mindig őszinte mosollyal és túláradó vendégszeretettel fogadják a hozzájuk látogatókat. Minden sarkon valamilyen ókorból maradt, felbecsülhetetlen értékű műemlékbe botlunk, miközben a bouzuki hangja belengi az utcákat. A nyaralóknak főszezonban igen könnyű... Görögország

Egészségügyi információk országok szerint