Aktuális

Sorban állás nélkül, városkártyával

2013-11-07


Szerző: Gódor Kitti


 Kevesen tudják, hogy a városkártyák használatával időt és pénzt spórolhatnak meg egy-egy városlátogatás ideje alatt. A kártya nemcsak az órákon át tartó sorban állástól kímélhet meg minket, hanem a reptéri transzfer, valamint a tömegközlekedés során is a hasznunkra lehet.

 

 

 Akár egy tengerentúli metropoliszról, akár egy európai nagyvárosról legyen szó, a városkártya hasznos szolgálatot tehet: a legismertebb látnivalókhoz ingyenes, sorban állás nélküli belépést biztosít, segítségével rugalmasan használhatók a különböző tömegközlekedési eszközök, a megfelelő kártya birtokában pedig ingyenes reptéri transzfert is igénybe vehetünk.  A varoskartyak.hu oldalon a desztináció kiválasztását követően számos különböző ajánlat közül válogathatunk. Érdemes a kívánt szolgáltatásokra jogosító kártyát még itthonról, az utazás előtt 2-3 héttel megigényelni, hiszen így jelentős kedvezménnyel juthatunk hozzá és biztosan időben megérkezik (az oldalon található információk szerint a közkedvelt úti célok – Róma, Párizs, London – esetén a kártya akár már 1-2 napon belül rendelkezésünkre állhat). 

 

A Cseh Köztársaság fővárosába, Prágába látogatók olyan szolgáltatások közül válogathatnak, mint például a 10 napos autópálya matrica, a Prága kártya – amely 40 múzeumi belépésre jogosít – vagy a Prága kártya kiegészítéseként is megtalálható közlekedési kártya, amely segítségével a város nevezetességeit ingyenes tömegközlekedéssel érhetjük el. Akik szívéhez Róma áll közelebb, azok a Colosseum és Vatikán belépők mellett a városnéző kirándulásokra, esetleg reptéri transzferre feljogosító kártyák közül választhatnak. A Roma Passa a legkedveltebb látnivalók megtekintésére biztosít ingyen belépést, ezen kívül tömegközlekedési bérletként is funkcionál. A Londonba vágyók különböző belépőjegy kombinációkból (Madamme Tussauds + London Eye + Dungeon + Sea Life) szemezgethetnek. A gasztronómia szerelmeseinek szól a Dining Guide, amely 35 londoni étterembe biztosít jelentős árkedvezményt (egyes éttermekhez 50%). A filmkedvelőknek izgalmas lehet a Harry Potter túra, ahol a filmben bemutatott varázslóképző helyszíneit tekinthetjük végig. A szerelmesek körében oly népszerű Párizs a hagyományosnak mondható termékeken kívül Asterix Park belépővel, Bateaux Parisiens hajójeggyel valamint Disneyland, Eiffel torony jegyekkel várja az érdeklődőket. Bár az előre váltott belépőkkel általában minden nevezetességnél külön bejáraton lehet bemenni, nem kell várakoznunk. Ne feledjük, hogy utazás előtt érdemes a honlapon található vásárlói visszajelzések alapján is tájékozódni, hiszen  Versailles például kivételnek számít, ott a megvásárolt Museum Pass ellenére is garantált a minimum egy órás sorban állás. Ha valakit a közkedvelt európai nagyvárosok már nem elégítenek ki és a tengerentúlra vágyik, annak Las Vegas éjszakai városnéző túrája, a Grand Canyon túra, vagy éppen Madame Tussaud tengerentúli múzeuma biztosan felcsigázza érdeklődését. Los Angeles, Chicago, Boston, Philadelphia vagy Miami hasonlóan izgalmas programokkal és lehetőségekkel várja az oda látogatókat. 


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Gasztro tippek belföldi utazóknak

 A belföldi utazások egyre népszerűbbek a magyarok körében. A klasszikus úti célnak számító Balaton és a gyógyfürdők mellett egyre többen fordulnak a kulináris élvezetek felé. Cikkünkben a legérdekesebb és legújabb gasztronómiai csemegéket gyűjtöttük egy csokorba, néhány megfontolandó egészségügyi tanáccsal.    

Tovább

Úti neszesszer natúr módra - Természetes védelem, a nyaralás ideje alatt is

 Bőrünk és hajunk egészségének megőrzése a vakáció ideje alatt kiemelt jelentőségű, hiszen a szikrázó napsütés valamint a sós víz, erősen igénybe veheti bőrünket, hajunkat. A natúrkozmetikai készítmények szerelmeseinek a Dr. Organic termékcsalád számos olyan természetes készítményt kínál, amelyek segítségével a haj-és bőrvédelem az utazás alatt is gyerekjáték! Aki bőrproblémákkal küzd, annak érdemes az otthon is használt, szenzitív...

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Indonézia

Az indonéz szigetvilág közel 5000 km mélyen húzódik Ázsiától a Csendes-óceánban. Természeti és kulturális változatossága régóta vonzza a külföldieket. A szigeteket 300 népcsoport lakja, különböző kultúrával és különböző nyelvjárással. 365 nyelvet és dialektust beszélnek itt.

Ázsia legtávolabbi pontján fekszik az indonéz szigetvilág, ahol az utazókat számos súlyosabb fertőző betegség fenyegeti, ha nem eléggé elővigyázatosak. Itt történik a legtöbb madárinfluenzás megbetegedés a világon, eddig mintegy 137 fertőzést jelentettek,... Indonézia

Egészségügyi információk országok szerint