Argentína - Hasznos információk

Éghajlata


Jelentős észak-déli kiterjedése miatt éghajlata változatos. Az októbertől áprilisig esős északi szavannák területe a legforróbb Dél-Amerikában. A délebbre fekvő területek szárazabbak, hűvösebbek, az óceán hatására a hőmérséklet kiegyenlítettebb. Az atlanti partvidéken a nyár mérsékelten meleg, a tél enyhe, a terület csapadékban gazdag.

Buenos Aires leghidegebb hónapja a június (középhőmérséklet: 11°C; maximum: 20°C; minimum: -2°C), a legmelegebb hónapja pedig a január (középhőmérséklet: 24°C; maximum: 36°C; minimum: 10°C). A legcsapadékosabb időszak az augusztustól novemberig tartó négy hónap (a csapadékos napok száma havonta 9), a legszárazabb hónap a február (6 nap). A legderültebb hónap a február, a legborultabb a június.

Közlekedés:

Argentínában a nagy távolságok miatt ajánlott az országon belüli repülőjáratok igénybevétele, ennél jóval olcsóbban azonban kevésbé biztonságosan utazhatunk a helyközi autóbuszjáratokon.

A városi közlekedés jó (busz, metró - 5 vonal), rengeteg a taxi és viszonylag olcsó, de veszélyes lehet a taxival való utazás. A nagy távolságok miatt célszerű gépkocsi használata. Buenos Aires-ben ajánlatos a rádió-taxik igénybevétele.

Közegészségügyi állapotok és közbiztonság:

 

Buenos Aires:
Buenos Aires két részre oszlik. Az egyik része a Capital Federal, a szövetségi főváros 3 millió lakossal, amely biztonságosnak tekinthető, különösen a belvárosi rész. Ugyanakkor az előkelő negyedek tőszomszédságában nyomornegyedek is találhatók, amelyeket célszerű elkerülni. A város másik része Nagy Buenos Aires 13 millió lakossal, amely szintén biztonságosnak tekinthetõ általánosságban, de az elhagyatott, szegény negyedekben gyakoriak a bűncselekmények, ezért ezeket nem ajánlatos látogatni.


A közbiztonság hasonló a budapestihez, tehát általában jó, de történnek bankrablások, kocsilopások, stb. Ékszert, pénztárcát látható helyen ne viseljünk.

Vidék:
Nagyok a távolságok, vasúti összeköttetés gyakorlatilag nincs. Ebből kifolyólag – valamint biztonsági szempontból is – ajánlatos repülőn utazni. Ennél jóval olcsóbb, de nagyon fárasztó a távolsági autóbusz.

Közegészségügy:


Lehetőleg kerüljük a vezetékes víz fogyasztását, a palackozott ivóvíz megbízható. Az Andokba utazók a tífusz elleni védőoltást is kérjék. Az Andokban – szerencsére ritkán – előfordul az ún. hantavírus okozta megbetegedés. Halálozási aránya 70%. Jelenleg nincs ellene védőoltás.

Fontos figyelmeztetés!

Élelmiszerek bevitele – hús töltelékáru, zöldség-gyümölcs stb. – szigorúan tilos. 1999. óta a repülőtereken, közúti határátkelőhelyeken, sőt egyes tartományok belső határain is (!) a hatóságok szúrópróbaszerűen ellenőrzik a rendelkezés betartását.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Lélegzetelállító városok, amelyeket télen látnod kell

Vajon lehetséges télen csak otthon ülni, takaróba burkolózni és várni a kikeletet? Természetesen nem. Emberek milliói a világ minden tájáról már beleszerettek a téli turizmus varázsába, amin nincs is mit csodálkozni. Attrakciókban, projektekben nincs is hiány. Hova menjünk télen, mit csináljunk, mit nézzünk meg? Ötletcsomagot mutatunk be, és garantáljuk, hogy mindenki talál magának valót!

Téli látnivalók

Szlovéniai utazás – tippek a tökéletes élményhez

Szlovénia

Szlovénia igazán népszerű úti cél Európában, hiszen sokoldalú látnivalókkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az ide érkező turistákat. A szállás és programok felkutatása mellett vannak azonban további szempontok, melyeket érdemes észben tartanunk és lehetőleg az utazásunk megkezdése előtt elrendeznünk. Nézzük meg tehát együtt, hogy milyen tippeket kell figyelembe vennünk a tökéletes szlovéniai élményhez.

Szlovénia tippek

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 
Ahol a nyugat kezdődik
 
 
Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.
 
Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás... Ausztria (Osztrák Köztársaság)