Chile - Látnivalók

Jóllehet a Notre Grande sivár terület, a föld értékes ásványkincseket rejt magában, amiért érdemes harcolni. Ezt tett Chile is, amikor a csendes-óceáni háborúban (1879-1883) Bolíviától elhódította a területet. Ezen vidéken van gazdag lelőhelye a salétromnak.

Notre Chico

Notre Chico bozótos vidék, Copiapótól Illapelig terjed 470 km hosszúságban, odáig ahol a sivatagi homokot lassan kezdi felváltani az ország középső részére jellemző gazdag termőföld.

A központi völgy az ország középpontja, itt él Chile lakosságának mintegy 60 %-a. A környéken rengeteg a gyümölcs, kövér legelők, gabonaföldek, szőlőtermő vidékek. A chilei bor mind nagyobb népszerűségnek örvend. A legnagyobb iparvárosok is ezen a részen helyezkednek el.
Puerto Mont irányában található lenyűgözően szép tájegység a tavak vidéke, hegyekkel, vizekkel, vízesésekkel és kialudt tűzhányókkal. A két legszebb tó a Llanquihue és a Todos Los Santos-tó. Hófödte csúcsaival fölöttük magasodik az Osorno tűzhányó.

A Távol-dél hatalmas hegyekkel, erdőkkel borított vadonok nagy része lakatlan. A tájkép lenyűgöző, különösen akkor, ha a fjordok és sziklás szigetek között közlekedő hajóról tekinti meg a látogató. A körzetben található legnagyobb sziget Chiloe, amelynek mérete nagyjából megegyezik Korzika méreteivel. Chiléhez tartozó legérdekesebb szigetek: Juan Fernández szigetek, és kőszobraival a Húsvét-sziget.

Santiago

Santiago az ország fővárosa, egy kicsit koszos, de rengeteg látnivalóját érdemes megtekinteni. A várost hegyek veszik körül, a Cerro San Cristobal 860 méter magas csúcsáról néz le a városra Szűz Mária csodálatos szobra. A leghíresebb látnivalók a Mercado Central, a Plaza de Armas, a Paseo Ahumada sétálóutca és a Palacio de la Moneda. Szép múzeumai közül a legnevezetesebb a Museo de Santiago és a Palacio de Bellas Artes.
Valparaiso Chile legnagyobb kikötője és második legnagyobb városa. A város fekvése magában megér egy utazást, de emellett még számos érdekes múzeumot és egy rendkívül látványos piacot, a Muelle Prat-ot, is talál itt az utazó.

Vina del Mar

Vina del Mar csillogó tengerparti üdülőhely. Szubtrópusi növényei, lovasfogatai és a századfordulón épített kiskastélyai varázslatos hátteret nyújtanak a fehér homokos tengerparthoz. A városban található a chilei Nemzeti Botanikus Kert, amely 61 hektáros területen mutatja be az egzotikus növényeket.

La Serena

La Serena a Kolumbusz utáni kor legrégebbi települése.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Úti neszesszer natúr módra - Természetes védelem, a nyaralás ideje alatt is

 Bőrünk és hajunk egészségének megőrzése a vakáció ideje alatt kiemelt jelentőségű, hiszen a szikrázó napsütés valamint a sós víz, erősen igénybe veheti bőrünket, hajunkat. A natúrkozmetikai készítmények szerelmeseinek a Dr. Organic termékcsalád számos olyan természetes készítményt kínál, amelyek segítségével a haj-és bőrvédelem az utazás alatt is gyerekjáték! Aki bőrproblémákkal küzd, annak érdemes az otthon is használt, szenzitív...

Tovább

Koronavírus Magyarország

Koronavírus

 Már van magyarországi fertőzött. A koronavírus egy új vírus, mely foglalkoztatja a világot 2020 év elején. Senkit ne tévesszenek meg az álhírek, kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjon. Cikkünkben megmutatjuk mely oldalakat érdemes rendszeresen felkeresni, hogy naprakészek legyünk.

Hihető információk a koronavírusról

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Spanyolország

A megunhatatlan Spanyolország
 
Kevés színesebb és vonzóbb ország van Európában, mint Spanyolország. Az Ibériai-félsziget nagyobbik államában mindenki megtalálja azt, amiért életében legalább egyszer el kell ide látogatnia. Legendás építészeti remekek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok ugyanúgy vonzzák ide a turistákat és utazókat, mint legkülönbözőbb sportok – gondoljunk csak a futballra, a valenciai versenypályára és még sorolhatnánk – vagy csak egyszerűen a mediterrán hangulat.
 
A célpontok is olyan sokszínűek, mint maga... Spanyolország