Maldív-szigetek - Látnivalók

Male az úszó főváros

 

A legtöbb utazó, aki a Maldív-szigetekre érkezik, először az ország fővárosát, Malet pillantja meg a repülőtérről. A Hulhule nemzetközi reptér egy önálló kis szigeten helyezkedik el körülbelül 4 km-re Male szigetétől. A reptér szigetén csak a szállítmányozási és transzfer-épületek, valamint a helyi hajóstaxik valamint légitaxik állomásai találhatóak.

 

Maga a főváros egy 1,6 km hosszú szigeten helyezkedik el, az épületek sokasága miatt teljesen úgy néz ki, mint egy úszó várossziget.

 

A fővárost akár gyalogosan, vagy biciklivel is felfedezhetjük. A Maléra látogatóknak nem szabad kihagyni a kikötőket, a reggeli halpiacot és a Joomhore Maiden közparkkal szemközti fa-kikötőt, ahol a Maldív-szigetekre érkező állami méltóságokat fogadják. A közpark remek szórakozási lehetőségeket nyújt a lakosoknak és az utazóknak egyaránt.

 

Az ország történelmét az iszlám és a szultánság határozza meg két évszázada, sokat megtudhatunk a szigetek kultúrájáról a Malén található nemzeti múzeumban, illetve szintén a  fővárosban található az ország legrégebbi és legszebb iszlám mecsete is, a Péntek mecset. A szultán park és a Nemzeti Múzeum egymás közvetlen szomszédságában látható, így érdemes együtt megtekinteni őket.

 

Bár a Maldív-szigetek 1953 óta köztársaságként működik, mégis nagyon érdekes a Nemzeti Múzeum kiállítása, ahol a szultán-család egykori használati tárgyai, ruhái és bútorai vannak kiállítva. Maléról hidroplánokkal és hajóstaxikkal juthatunk el a központi atollok valamelyikére, ahol gyönyörű trópusi szállodák várják az utazókat. A legismertebb üdülőhelyek Kaafu, Ari és Felidhu atollokon találhatóak, ezek többnyire csodálatos víz alatti világukkal és remek központi elhelyezkedésükkel vívták ki népszerűségüket.
 

A Maldív-szigetek élővilágáról, búvárkodási lehetőségekről, még több érdekességről és látnivalóról a Szállodák, szálláshelyek oldalon olvashatsz


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Úti neszesszer natúr módra - Természetes védelem, a nyaralás ideje alatt is

 Bőrünk és hajunk egészségének megőrzése a vakáció ideje alatt kiemelt jelentőségű, hiszen a szikrázó napsütés valamint a sós víz, erősen igénybe veheti bőrünket, hajunkat. A natúrkozmetikai készítmények szerelmeseinek a Dr. Organic termékcsalád számos olyan természetes készítményt kínál, amelyek segítségével a haj-és bőrvédelem az utazás alatt is gyerekjáték! Aki bőrproblémákkal küzd, annak érdemes az otthon is használt, szenzitív...

Tovább

Koronavírus Magyarország

Koronavírus

 Már van magyarországi fertőzött. A koronavírus egy új vírus, mely foglalkoztatja a világot 2020 év elején. Senkit ne tévesszenek meg az álhírek, kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjon. Cikkünkben megmutatjuk mely oldalakat érdemes rendszeresen felkeresni, hogy naprakészek legyünk.

Hihető információk a koronavírusról

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Hepatitis betegség

Hepatitis betegség

A hepatitis májgyulladással, májsejtek károsodásával járó betegségek összefoglaló neve. Napjaink legkönnyebben elkapható fertőző betegségei közé tartozik, mely minden kontinensen előfordul. Többféle változata ismert, amelyeket betűjelekkel különítünk el egymástól.

Hepatitis betegség