Aktuális

Top 10 – A legundorítóbb turistalátványosságok

2010-11-01


Forrás: Fotó: sxc.hu

Szerző: Utazáselőtt.hu


 Top 10 – A legundorítóbb turistalátványosságok

Ha már megvan minden utazási oltásod, de úgy érzed, még nem vetted hasznukat, látogass el a világ legundorítóbb helyeire! Válogass a top 10 gusztustalan, és garantáltan fertőző látványosság közül!

Ha van bátorságod olyan úticélt keresni, ami eltér a szokványostól, a TripAdvisor  – az egyik legnagyobb utazási veboldal -  azt tanácsolja, válassz gyomorforgató célpontot.

 

Az első hely büszke birtokosa az ír Blarney-kastélyban található bűvös kő, melyet diákok és nagyravágyó politikusok százai csókolgatnak abban a reményben, hogy a kő ajándékaként ékesszólásra tegyenek szert. Maga a csók is külön attrakció, hiszen a Blarney-kő a vár mellvédje alatt található, megérintése körülményes és a mai óvintézkedések bevezetéséig elég veszélyes feladat volt.

 

A Seattle-i Rágógumi Fal érdemelte ki a második helyet, mely hivatalosan 1999-ben vált turistalátványossággá, amikor a hatóságok ráébredtek, hogy a falat képtelenség tisztán tartani. Minden a színházba járókkal kezdődött: amíg a nézők a színházba való bebocsáttatásra vártak, rájöttek, hogy jó lenne megszabadulni használt rágógumijuktól. Sokan nemcsak a rágógumijukat ragasztották a színház falára, hanem annak segítségével apróbb tárgyakat, mint például pénzérméket is. A Seattle-i Rágógumi Falat mára több millió rágógumi ékesíti gyakran szívecske, vagy egyéb érdekes alakzatba rendezve.

 

Oscar Wilde síremléke a harmadik legmocskosabb turistalátványosság: felületét beborítják az ambíciózus színészpalánták csókjai nyomán maradt rúzsfoltok. Ezt szorosan követi a velencei Szent Márk tér, melyet eláraszt a galambok tolla és ürüléke. Ötödik az amerikai Grauman’s Chinese Theater előtt található kövezet, mely számos híresség kéz- és lábnyomát teszi halhatatlanná. A „közvetlen” találkozás pedig annyira vonzó, hogy a rajongók gyakran négykézlábra ereszkedve tapogatják kedvenceik nyomatait.

 

A furcsa listán helyet kapott az indiai Karni Mata Patkánytemplom, az angliai Glastonbury Festival, és az amerikai CBGB Punk Rock törzshely hírhedt mosdója is.
 

A hepatitis B fertőzés közvetítője lehet véletlenszerű karcolás, piercing berakatás, akupunktúrás kezelések, sebészeti, fogászati beavatkozás, közös eszközök tárgyak (pl.: fogkefe, borotva, körömvágó olló) használata is. Léteznek olyan országok, ahol nagyon sok hepatitis B fertőzött él, így sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy te is találkozol a vírussal.
 


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Az utazás káros hatásai a fogakra (és a megoldásuk)

Legyen szó akár üzleti ügyekről, akár nyaralásokról, az utazások során hajlamosak vagyunk elhanyagolni szájhigiéniánkat, ami különféle kellemetlen egészségügyi problémákat eredményezhet. Amennyiben ön is utazni készül, az alábbi rövid útmutatóból megtudhatja, hogy milyen fog- és szájápolási gondok merülhetnek fel egy út során, és hogy mit tehet ezek ellen!

Tovább

Lélegzetelállító városok, amelyeket télen látnod kell

Vajon lehetséges télen csak otthon ülni, takaróba burkolózni és várni a kikeletet? Természetesen nem. Emberek milliói a világ minden tájáról már beleszerettek a téli turizmus varázsába, amin nincs is mit csodálkozni. Attrakciókban, projektekben nincs is hiány. Hova menjünk télen, mit csináljunk, mit nézzünk meg? Ötletcsomagot mutatunk be, és garantáljuk, hogy mindenki talál magának valót!

Téli látnivalók

Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol

Országajánló

India

India egy óriási, háromszög alakú ország, a Himalája vonulataitól az India óceánig nyúlik. Pakisztánnal, Kínával, Nepállal, Butánnal, Bangladessel, Myanmarral és Sri Lankával határos. A világ hetedik legnagyobb és a második legnépesebb országa. Északon a Himalája vonulatai húzódnak, majd dél felé haladva, a Gangesz síkságára érünk. Továbbhaladva dél felé a Dekkán-fennsík következik és így érünk az Indiai óceánhoz. India élővilágát az egyre növekvő népesség és a brit gyarmatosítók vadászszenvedélye erősen megtizedelte. Ma az... India