Izrael - Látnivalók

 

Mit kínál a látogatóknak Izrael?


Jeruzsálem spirituális magaslatait és a föld legmélyebb pontját, a Holt-tengert. Az ősök feltárt városait és modern metropoliszokat. A hit és a világvallások forrásait és szent helyeit a Siratófaltól a misztikus Safed-ig, a Via Dolorosa-tól a galileai hegyekig, a Sziklatemplomot, a Bachai szentélyt Haifán. Modern üdülőhelyeket a legendás tengerek partján és luxus fürdőhelyeket a régi római fürdők szomszédságában. Kiváló terepeket a sivatagi szafarihoz és hegymászáshoz vagy a kerékpározás és gyalogtúra kihívásaihoz. Bisztrókat és éttermeket, az ősi piacok helyén fantasztikus gasztronómiai élményeket, a szórakozást, kulturális élményeket. Belekóstolhat a vallási zarándoklat, a Biblia világának felfedezése vagy az üdülés, a természeti források nyújtotta gyógyulás vagy a nemzetközi konferenciákon való részvétel élményeibe.

 

Jeruzsálem

Izrael fővárosa, kormányzati székhelye a Júdeai-hegységben fekszik. Amióta Dávid király 3000 évvel ezelőtt királyságának fővárosává tette, ez a város a zsidó nép történelmi, szellemi és nemzeti központja. A várost megszenteli a vallás és a tradíció, a szent helyek és az imaházak: tisztelik zsidók, keresztények és muzulmánok mindenhol a világon.

 

Tel-Aviv – Jafó

A Földközi-tenger parján fekvő modern város Izrael kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központja. Innen irányítják a legtöbb ipari és mezőgazdasági szervezetet, kereskedelmi intézményt, bankot; itt működnek a fontosabb napilapok, folyóiratok és kiadóvállalatok szerkesztőségei. Tel-Avivot, az újkori történelem első tisztán zsidó városát 1909-ben alapították.

Haifa

Szintén Földközi-tenger parti város, mely a Kármel-hegy lankáiig nyúlik. A természeti adottságokhoz igazodva három szinten épült: az alsó szint, amely a tengertől visszahódított területre épült, kikötő és kereskedelmi központ. A középső szint régebbi házakból álló lakónegyed: míg a legfelső szinten a gyorsan fejlődő környék fákkal szegélyezett utcái, parkjai és fenyőerdői a lenti ipari területekre és a fehér-homokos partra néznek.

Tiberias és Galilea


A dicsőséges Galileai tenger, ahol a parasztok és a kézművesek továbbra is, mint a Bibliai időkben, folytatják mesterségüket, a halászok kivetik hálójukat a Genezáreti tó friss kék vizére, a természetes fürdők, Safed és Rosh Pina városa a hegycsúcsokon, a kibucföldek és természetvédelmi területek mozaikja a sokféle vallási és archeológiai látnivaló teszi az egyik legváltozatosabb és legelragadóbb környékké. Nazareth, ahol az Angyali Üdvözlet temploma található, a Nyolc Boldogság hegye, Szent Péter háza, és egy ősi zsinagóga és Tiberias, mint kiránduló bázis a környéken található számtalan kibbutz-szálló segítségével Galilea a zarándoklat, nyaralás, fürdőzés és aktív pihenés változatosságát kínálja.

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Úti neszesszer natúr módra - Természetes védelem, a nyaralás ideje alatt is

 Bőrünk és hajunk egészségének megőrzése a vakáció ideje alatt kiemelt jelentőségű, hiszen a szikrázó napsütés valamint a sós víz, erősen igénybe veheti bőrünket, hajunkat. A natúrkozmetikai készítmények szerelmeseinek a Dr. Organic termékcsalád számos olyan természetes készítményt kínál, amelyek segítségével a haj-és bőrvédelem az utazás alatt is gyerekjáték! Aki bőrproblémákkal küzd, annak érdemes az otthon is használt, szenzitív...

Tovább

Koronavírus Magyarország

Koronavírus

 Már van magyarországi fertőzött. A koronavírus egy új vírus, mely foglalkoztatja a világot 2020 év elején. Senkit ne tévesszenek meg az álhírek, kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjon. Cikkünkben megmutatjuk mely oldalakat érdemes rendszeresen felkeresni, hogy naprakészek legyünk.

Hihető információk a koronavírusról

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Spanyolország

A megunhatatlan Spanyolország
 
Kevés színesebb és vonzóbb ország van Európában, mint Spanyolország. Az Ibériai-félsziget nagyobbik államában mindenki megtalálja azt, amiért életében legalább egyszer el kell ide látogatnia. Legendás építészeti remekek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok ugyanúgy vonzzák ide a turistákat és utazókat, mint legkülönbözőbb sportok – gondoljunk csak a futballra, a valenciai versenypályára és még sorolhatnánk – vagy csak egyszerűen a mediterrán hangulat.
 
A célpontok is olyan sokszínűek, mint maga... Spanyolország