Mauritius - Hasznos információk

Mauritius maga, a fősziget az Indiai-óceánban Afrika partjaitól több mint ezer kilométerre, Madagaszkár partjaitól kb. 750 km-re helyezkedik el a D. szélesség 20.17 fokán, K. hosszúság 57.33 fokán.


Tájegységek, felosztása: Mauritiust az Indiai-óceán veszi körül, tulajdonképpen a Mascarenhas-szigetcsoporthoz tartozó legnagyobb sziget Mauritius vulkáni eredetű, a (1865 km2),a környező apróbb szigetecskék korallból épültek fel. (Rodrigues-, Agalega-St.Brandon- és Cargados valamint a Carajos szigetek.)
Legmagasabb pont: 828 km Mont Piton
Legalacsonyabb pont: 0 km Indiai-óceán

 

 

Hogyan juthatok oda?

 

Nemzetközi repülőterek: Port Luis
Fontosabb kikötők: Port Luis
Nemzetközi vasútjáratok nincsenek!
Autópálya nincs!

 

Közlekedés az országon belül

 

Úthálózat: 1970 km. Jó minőségű.
Vasúthálózat nincs!
Belföldi repülőjáratok: nem jellemző a főszigeten, a kisebb szigetekre lehet repülni.
Belföldi víziközlekedés: a partok mentén vannak hajójáratok
Taxi: nem olcsó, de praktikus.
Távolsági busz: van, de nem sűrű a járat.

 

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai

 

Nem szerepel a veszélyes országok listáján. Különösebb intelem nem indokolt.
Mit vigyünk? Napszemüveg, fűrdőruha, malária elleni tabletta.
Mit ne vigyünk? Élelmiszereket.
Mikor utazzunk? Gyakorlatilag az év bármely szakában kellemes úticél.  
Kisgyermekes családoknak ajánlott? A hosszú repülőút, és az átszállás miatt talán a gyerekek nehezebben fogják viselni az utazást.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Sikeresen tesztelték az új malária elleni vakcinát

 Amerikai hírforrások arról tájékoztatnak, hogy sikeresen tesztelték az új, malária elleni vakcinát: 15 beoltott emberből 12-nél kialakult a védelem a fertőzéssel szemben.    

Tovább

Útmutató a malária elleni küzdelemhez

 Elkészült a malária elleni harc gyakorlati feladatait és tanácsait felvonultató hasznos kézikönyv második, felújított kiadása. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) gondozásában megjelenő könyv szabadon letölthető angol nyelven.    

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Peru

Peru maga a történelem. Kevés olyan ország van a Földön, amely olyan történelemmel büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az ősi korok emlékei, látnivalói jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fővárost Cuzcot, Machu Picchu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekműveit. Ezek önmagukban is elegendőek lennének, ahhoz hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de ez még kiegészül a varázslatos tájakkal, és az egyedülálló élővilággal is, a világ egyik legizgalmasabb... Peru