Aktuális

A legjobb magyar nyelvű utazási oldalak

2014-02-18


Szerző: Molnár Barbara


 Bel-és külföldi utazásaink előtt egyre fontosabbnak bizonyul az interneten történő tájékozódás. Ma már azon túl, hogy ajánlatok ezrei között válogathatunk, nem elégszünk meg a sokszor „reklámszagú” leírásokkal. Ehelyett egyre inkább előtérbe kerül és egyre nagyobb hangsúlyt kap a többi utazó véleménye. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb magyar nyelvű utazási oldalakat, melyek szálláskínálatukkal minden utazni vágyónak hasznos segítséget nyújthatnak.

 

 

 A legtöbb magyar nyelvű utazási oldal a szálláshelyek részletes leírása mellett közzéteszi a felhasználók véleményét is. Ezek az információk nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb szálláshelyet. Mindezek mellett az utazási oldalak további nagy előnye, hogy megmutatják a legkedvezőbb árú ajánlatokat is.

 

A szállás.hu hazánk egyik legismertebb utazási oldala. Itt főként magyar célpontokat találunk, de a szomszédos országok ajánlataiból is válogathatunk. A honlap a jobbnál jobb szálláshelyek mellett számtalan kedvezményes utazási csomagot, ajándékutalványt is kínál az ide látogatók számára.

A travelo.hu kicsit magazinosabb jellegű magyar utazási site. Az ajánlatok mellett a „Cucc” és a „Hírek” rovatokban számos cikk segíti a tájékozódásban - később a választásban is - a felhasználókat.

 

Az utazom.com elsősorban külföldi úti célokat javasol, különböző kategóriákba sorolva azokat. Ha még nem tudjuk, hová mennénk, csak annyit, hogy milyen apropóból (például kalandtúrára, városlátogatásra  vagy körutazásra), a fejlécben található menüsor remekül elkalauzol bennünket a különböző ajánlatok között.

Az olcso-szallas.com elsősorban hazai szálláshelyeket ajánl, de jó néhány külföldi város kínálatát is felsorakoztatja. Az utazók véleménye eredeti nyelven tekinthető meg, de az értékeléseket számadatok formájában is megjelenítik.

 

A nemzetközi utazási site-ok közül mindenképp érdemes kiemelni a booking.com-ot, mely magyar nyelven is elérhető. Nemzetközi bázisa révén leginkább a külföldi szállásokra fókuszál, de számos hazai desztináció közül is válogathatunk. A szállásokról adott vélemények döntő többsége idegen nyelven olvasható, de egy jól átlátható táblázatban számokban is rögzítik a különböző szempontok alapján összegyűjtött értékeléseket.

 

Az agoda.com a professzionális nemzetközi szálláskereső oldalak közé sorolandó. A vélemények itt is eredeti nyelven jelennek meg, de a fentihez hasonlóan az értékelésnél adott számok segíthetnek a döntésben.

A trivago.hu oldal felsorakoztatja mind a legjobb, mind a legkedvezőbb árú szálláshelyeket. Az utazói vélemények a korábbi gyakorlatot követve általában idegen nyelvűek, de a számok itt is egyértelműen megmutatják, melyik szálláshely miben a legerősebb.


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Koffer tippek - Hogyan válasszunk megfelelő bőröndöt?

 Gondolta volna, hogy különböző típusú bőröndöt érdemes választani, ha autóval, vonattal vagy repülővel utazunk? Tudta, hogy a harsány színű bőröndök használata nemcsak egy divathóbort, hanem valódi gyakorlati előnyük is van? Cikkünkben szakember segítségével adunk hasznos tanácsokat a tökéletes utazótáska kiválasztásához! 

Tovább

Tuti tippek Ciprusra indulóknak

 Cikkünkben Ciprus legnépszerűbb nyaralóhelyeire kalauzoljuk el Önöket, összegyűjtve azok közkedvelt szállodáit, részletesen beszámolva az áraikról, főbb szolgáltatásaikról.     

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Görögország

Kék és fehér – ez a csodálatos Görögország
 
A Földközi-tenger hűsítő, kristálytiszta vize, fehér-kékben pompázó házak és a görög konyha utánozhatatlan ízei. Ezek az első dolgok, amik eszünkbe jutnak, ha az európai kultúra bölcsőjére, Görögországra gondolunk. A helyi emberek mindig őszinte mosollyal és túláradó vendégszeretettel fogadják a hozzájuk látogatókat. Minden sarkon valamilyen ókorból maradt, felbecsülhetetlen értékű műemlékbe botlunk, miközben a bouzuki hangja belengi az utcákat. A nyaralóknak főszezonban igen könnyű... Görögország

Egészségügyi információk országok szerint