Aktuális

A legjobb magyar nyelvű utazási oldalak

2014-02-18


Szerző: Molnár Barbara


 Bel-és külföldi utazásaink előtt egyre fontosabbnak bizonyul az interneten történő tájékozódás. Ma már azon túl, hogy ajánlatok ezrei között válogathatunk, nem elégszünk meg a sokszor „reklámszagú” leírásokkal. Ehelyett egyre inkább előtérbe kerül és egyre nagyobb hangsúlyt kap a többi utazó véleménye. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb magyar nyelvű utazási oldalakat, melyek szálláskínálatukkal minden utazni vágyónak hasznos segítséget nyújthatnak.

 

 

 A legtöbb magyar nyelvű utazási oldal a szálláshelyek részletes leírása mellett közzéteszi a felhasználók véleményét is. Ezek az információk nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb szálláshelyet. Mindezek mellett az utazási oldalak további nagy előnye, hogy megmutatják a legkedvezőbb árú ajánlatokat is.

 

A szállás.hu hazánk egyik legismertebb utazási oldala. Itt főként magyar célpontokat találunk, de a szomszédos országok ajánlataiból is válogathatunk. A honlap a jobbnál jobb szálláshelyek mellett számtalan kedvezményes utazási csomagot, ajándékutalványt is kínál az ide látogatók számára.

A travelo.hu kicsit magazinosabb jellegű magyar utazási site. Az ajánlatok mellett a „Cucc” és a „Hírek” rovatokban számos cikk segíti a tájékozódásban - később a választásban is - a felhasználókat.

 

Az utazom.com elsősorban külföldi úti célokat javasol, különböző kategóriákba sorolva azokat. Ha még nem tudjuk, hová mennénk, csak annyit, hogy milyen apropóból (például kalandtúrára, városlátogatásra  vagy körutazásra), a fejlécben található menüsor remekül elkalauzol bennünket a különböző ajánlatok között.

Az olcso-szallas.com elsősorban hazai szálláshelyeket ajánl, de jó néhány külföldi város kínálatát is felsorakoztatja. Az utazók véleménye eredeti nyelven tekinthető meg, de az értékeléseket számadatok formájában is megjelenítik.

 

A nemzetközi utazási site-ok közül mindenképp érdemes kiemelni a booking.com-ot, mely magyar nyelven is elérhető. Nemzetközi bázisa révén leginkább a külföldi szállásokra fókuszál, de számos hazai desztináció közül is válogathatunk. A szállásokról adott vélemények döntő többsége idegen nyelven olvasható, de egy jól átlátható táblázatban számokban is rögzítik a különböző szempontok alapján összegyűjtött értékeléseket.

 

Az agoda.com a professzionális nemzetközi szálláskereső oldalak közé sorolandó. A vélemények itt is eredeti nyelven jelennek meg, de a fentihez hasonlóan az értékelésnél adott számok segíthetnek a döntésben.

A trivago.hu oldal felsorakoztatja mind a legjobb, mind a legkedvezőbb árú szálláshelyeket. Az utazói vélemények a korábbi gyakorlatot követve általában idegen nyelvűek, de a számok itt is egyértelműen megmutatják, melyik szálláshely miben a legerősebb.


Kiemelt témák

Hasonló hírek

Tuti tippek Ciprusra indulóknak

 Cikkünkben Ciprus legnépszerűbb nyaralóhelyeire kalauzoljuk el Önöket, összegyűjtve azok közkedvelt szállodáit, részletesen beszámolva az áraikról, főbb szolgáltatásaikról.     

Tovább

Horvátországban és Görögországban kevesebbet-, Egyiptomban pedig többet költöttünk, mint két éve

Világszinten 4%-al nőttek a turisztikai érkezések és bevételek! A Turisztikai Világszervezet 4%-os emelkedésről számolt be - 2012-re vonatkozóan - a nemzetközi turisztikai érkezések és bevételek kapcsán. A mediterrán desztinációk között Törökország és Olaszország megtartotta pozícióját, míg Egyiptom előrébb lépett, mert a fáraók országában 14%-al többet költöttek az utazók, mint 2011-ben. Az összesített turisztikai érkezések adatsorában hazánk...

Tovább

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Országajánló

Görögország

Kék és fehér – ez a csodálatos Görögország
 
A Földközi-tenger hűsítő, kristálytiszta vize, fehér-kékben pompázó házak és a görög konyha utánozhatatlan ízei. Ezek az első dolgok, amik eszünkbe jutnak, ha az európai kultúra bölcsőjére, Görögországra gondolunk. A helyi emberek mindig őszinte mosollyal és túláradó vendégszeretettel fogadják a hozzájuk látogatókat. Minden sarkon valamilyen ókorból maradt, felbecsülhetetlen értékű műemlékbe botlunk, miközben a bouzuki hangja belengi az utcákat. A nyaralóknak főszezonban igen könnyű... Görögország

Egészségügyi információk országok szerint