Málta - Hasznos információk

 

Közlekedés

A buszozás olcsó és jól szervezett. A buszjegy általában 18 cent, hosszabb távra 20-40 cent is lehet. Buszbérlet (minden járatra érvényes) 1 napra: 1,5 Lm, 3 napra: 4 Lm, 1 hétre: 5,5 Lm.
Autóbérlés ca. 6 Lm/nap (a reptéri kölcsönzők ennél drágábbak).
A taxi viszonylag drága, a reptéri transzfer az egyes városokba 6-10 Lm. Városon belüli út 1 Lm alatt marad, de érdemes az árat előre tisztázni.
A helikopter Málta és Gozo között oda-vissza felnőttnek 25 Lm, gyereknek 12,5 Lm.
A komp Málta és Gozo között felnőttnek 2 Lm, gyereknek 1 Lm, autónak vezetővel 5,5 Lm.

Közbiztonság

Máltán a közbiztonság kiemelkedően jó, lopások csak elvétve fordulnak elő. Vidéken szokás, hogy nem zárják be a leparkolt autókat, vagy benne hagyják a kulcsot. Jó tudni, hogy a máltai börtönökben raboskodó külföldiek nagy részét kábítószer-csempészésért tartóztatták le. Ezt nagyon súlyosan büntetik.

Magyarország helyi képviselete

Az országban magyar nagykövetség nincs. A magyarok diplomáciai képviseletét a római nagykövetség látja el.
Máltán ugyanakkor tiszteletbeli magyar főkonzulátus működik.

Római nagykövetség

Piazza Girolamo Fabrizio 2.
00161 Roma
Tel.: +39 440-21-67, + 39 44-23-08-42
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Erdődy Gábor
E-mail: huembvt@iol.it

Konzulátus

A tiszteletbeli főkonzul elérhetősége:
Sliema
Il-Piazzetta, Tower Road SLM 16
Tel.: +356 320-963, +356 320-966, +356 320-967
Tiszteletbeli főkonzul: Michael Soler
E-mail: msoler@daystar.com.mt
Az ország magyar képviseletei
Nagykövetség
1062 Budapest, Andrássy út 100.
Tel.: 354-3613
E-mail: office@maltaembassy.hu

 

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai

Az ország utazásra ajánlott.

Az Utazaselott.hu tanácsai


A bankkártyák használata elterjedt: a városokban sok készpénzfelvevő automata működik, és a hitelkártyával történő fizetés is általános. A közbiztonság jó, a vendéglátóhelyek általában korrektek.

Kisgyermekes családok szívesen választják Máltát. A legtöbb szálloda rendelkezik gyerekmedencével és a tengerben is biztonságosan lehet fürödni.
Van több olyan múzeum, ami felkeltheti az érdeklődésüket: pl. Játékmúzeum, Szent Elmo erőd, Tengerészeti Múzeum, Repüléstörténeti Múzeum, Mediterraneo Marine Park (delfinárium), Popeye falu.

Háziállatok beutazása az országba többféle engedélyhez van kötve, és szombat—vasárnap egyáltalán nem lehetséges. (A pit bull terrier és keresztezései nem vihetők be az országba.)

Az orvosi és kórházi ellátásért minden esetben fizetni kell. Az orvosi vizit 5 Lm, egy napi kórházi kezelés 30-50 Lm. Érdemes elutazás előtt még itthon biztosítást kötni.
Málta szigetei kopárak, árnyékot csak ritkán találni. Ajánlatos a napszúrás és leégés ellen megfelelő kiegészítőket, magas faktorszámú napkrémeket vinni.
Máltán az internet meglehetősen elterjedt. Minden nagyobb városnak és hotelnek van honlapja és e-mail címe.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Lélegzetelállító városok, amelyeket télen látnod kell

Vajon lehetséges télen csak otthon ülni, takaróba burkolózni és várni a kikeletet? Természetesen nem. Emberek milliói a világ minden tájáról már beleszerettek a téli turizmus varázsába, amin nincs is mit csodálkozni. Attrakciókban, projektekben nincs is hiány. Hova menjünk télen, mit csináljunk, mit nézzünk meg? Ötletcsomagot mutatunk be, és garantáljuk, hogy mindenki talál magának valót!

Téli látnivalók

Szlovéniai utazás – tippek a tökéletes élményhez

Szlovénia

Szlovénia igazán népszerű úti cél Európában, hiszen sokoldalú látnivalókkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az ide érkező turistákat. A szállás és programok felkutatása mellett vannak azonban további szempontok, melyeket érdemes észben tartanunk és lehetőleg az utazásunk megkezdése előtt elrendeznünk. Nézzük meg tehát együtt, hogy milyen tippeket kell figyelembe vennünk a tökéletes szlovéniai élményhez.

Szlovénia tippek

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Málta

A Földközi-tenger közepén, Szicília és Afrika között fekvő Málta kis mérete ellenére változatos kulturális és turisztikai élményt nyújt az odalátogatóknak. Régi templomromok, tekintélyt parancsoló erődök, középkori paloták, szűk utcák, hatalmas katedrálisok és a köréjük fonódó legendák tanúskodnak az ország gazdag múltjáról.
 
A három lakott szigetből (Málta, Gozo, Comino) és sok kopár sziklából álló kis ország nemcsak műemlékeivel, hanem természeti adottságaival is lenyűgözi az utazókat, a Földközi-tenger térségében... Málta