Mexikó - Éghajlat

Mexikó éghajlata felettébb eltérő az egyes területein. A tengerparti síkságokon Mexikó mindkét oldalán forró és fülledt az időjárás, míg a belföldön, nagyobb tengerszint feletti magasságon az időjárás száraz és meleg.

 

Forró és nedves időjárás májustól októberig tart. A déli partokon a július augusztus hónapokban az európai számára elviselhetetlen a fülledt forróság. Ha csak azonban napozni szeretne vagy a vízi sportoknak szeretné szentelni idejét, ez az idő ideális erre.
 

Mikor utazzunk?

 

Ha valaki elsősorban kirándulni szeretne, akkor érdemes a december-januári időszakot választani, hiszen Mexikóvárosban és környékén ilyenkor 10-15 fok körül van a hőmérséklet, és a tengerpartokon is kellemes késő tavaszi idő fogad.

 

Bármennyire a nyár országaként reklámozzák Mexikót az utazási irodák, Mexikóvárosban éjszaka akár 5-6 fokra is lesüllyedhet a hőmérséklet, ezért kiskabát és melegebb ruha viselése ajánlott.

 

Acapulcóban és a Yucatán félszigeten ennél jóval kedvezőbb az éghajlat, viszont télen a víz csupán 18-20 fokos, így nem alkalmas fürdőzésre és az állandóan fújó szelet is hidegnek érezhetjük a 20-23 fokos napsütéses időben.

 

A napozás szerelmeseinek érdemes a tavaszi hónapokban ellátogatni Mexikó partvidékére, mert ekkorra már sokat melegszik a Karib-tenger és az óceán is, viszont még nem kell tartani a nyáron oly gyakori viharoktól.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Szlovéniai utazás – tippek a tökéletes élményhez

Szlovénia

Szlovénia igazán népszerű úti cél Európában, hiszen sokoldalú látnivalókkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az ide érkező turistákat. A szállás és programok felkutatása mellett vannak azonban további szempontok, melyeket érdemes észben tartanunk és lehetőleg az utazásunk megkezdése előtt elrendeznünk. Nézzük meg tehát együtt, hogy milyen tippeket kell figyelembe vennünk a tökéletes szlovéniai élményhez.

Szlovénia tippek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol