Mexikó - Nagykövetség, vízum

Mexikó zászló

Magyarország helyi képviselete

Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58.
Előhívó: - 
Telefon: 326-0447, 326-0486, 326-0676, 326-0677
Fax: 326-0485 
E-mail: embamexhu@t-online.hu
Honlap: www.sre.gob.mx/hungria 


Budapest  Konzuli Osztály 
Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58.
Előhívó: -
Telefon: 326-0389 

Fax: 315-0379 
E-mail: embamexhu@t-online.hu
Hivatali órák: H-P: 8.30-13.00 és 15.00-16.00

 

Az ország magyar képviseletei

Mexikóváros Nagykövetség
Cím: Paseo de las Palmas 2005. Lomas de
Chapultepec Del. Miguel
Hidalgo México D.F. 11000
Előhívó: (52)(55)
Telefon: 55-96-18-22, 55-96-05-23
Ügyelet: 55-96-18-22,

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Herczeg György
Fax: 55-96-23-78
E-mail: titkarsag@embajadadehungria.com.mx
Honlap: http://embajadadehungria.com.mx/ és  www.mfa.gov.hu/emb/mexicocity
További országok, amelyekbe a misszióvezető akkreditálva van:
 Guatemala, Jamaica, Costa Rica, Honduras, El Salvador
 


Mexikóváros Konzuli hivatal
Cím: Paseo de las Palmas 2005. Lomas de
Chapultepec Del. Miguel
Hidalgo México D.F. 11000
Előhívó: (00)-(52)-(55)
Telefon: 5596-18-22, 5596-05-23
Ügyelet: (00)-(521)-55–54-55-50-68
Fax : 5596-23-78
Konzul: Galambos Sándor 
E-mail: mission.mex@kum.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/mexicocity
Ügyfélfogadás:  kedd és csütörtök: 9.00 - 13.00
Konzuli kerület: Mexikó, Guatemala, Jamaica, Costa Rica, Honduras, El Salvador

 

Beutazási feltételek, vízum

 

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitálás, valamint üzleti tárgyalás céljából 90 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. Az utazónak érvényes útlevélen kívül egy turista kártyával is kell rendelkeznie, amely a mexikói diplomáciai és konzuli képviseleteken, a mexikói utazási irodákban, valamint a Mexikóba repülőjáratokat indító légitársaságoknál kapható. Az említett, statisztikai célt szolgáló kártyát és az anyagi fedezetet igazoló dokumentumokat belépéskor a migrációs hatóságok ellenőrzik.

 

Az útlevélnek a beutazás tervezett időpontjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Beutazáskor be kell mutatni a visszautazásra szóló érvényes repülőjegyet, és rendelkezni kell a repülőjegyen megjelölt tartózkodási időhöz feltétlenül szükséges, ésszerűen meghatározott anyagi fedezettel. A nem bevándorlási szándékkal beutazók 15 USD értékű “Beutazási illetéket” is meg kell, hogy fizessenek, amely összeg a repülőjegy árában automatikusan beszámításra kerül “UK” megkülönböztető jelzés alatt.

 

Ha az utazás célja jövedelemszerző tevékenység, tanulmányok folytatása, illetve hosszabb idejű tartózkodás, az utazás előtt kötelező a vízum beszerzése.

 

Azok a magyar állampolgárok, akiket illegális munkavállalásért az országból kiutasítottak, 10 évig nem léphetnek Mexikó területére. Amennyiben akár legálisan, akár illegálisan ismét visszatérnek, az ország törvényei szerint 5 évig terjedő börtönnel sújthatók. Ismét felhívjuk arra a figyelmet, hogy tiltott munkavállalás, érvénytelen utiokmányok, az országba való illegális belépés illetve útiokmányok hiánya az Idegenrendészeti Hatóságok intézkedését vonja maga után. Ez őrizetbe vételt és az országból való kiutasítást jelenti.

 

Azon magyar állampolgárok, akik tanulás céljából kívánnak Mexikóba beutazni (Rotary Club, ASF kulturális programok cserediákjaként, kultúrális egyezmény keretében, stb) minden esetben, az országba való beutazás elõtt szerezzék be a budapesti mexikói nagykövetségen a 90 napnál hosszabb tartózkodásra szolgáló vízumot.

 

Azon magyar állampolgárok, akik munkavállalás céljából kívánnak beutazni Mexikóba, ugyancsak a budapesti mexikói nagykövetségen gondoskodjanak tartózkodásra és munkavállalásra jogosító vízumról.

 

Mindkét vízum beszerzését a származási országban vagyis Magyarországon kell intézni. A Mexikóban lévõ magyar nagykövetség nem illetékes az országba turistaként, de más céllal érkezett magyar állampolgárok tartózkodási engedélyének intézésében.

 Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Mexikó

Mexikó Közép-Amerika egyik legnagyobb országa, ahol az éghajlat a trópusi időjárástól kezdve egészen a felvidéki száraz időjárásig igen változékony. Többmilliós nagyvárosaiban az általános szegénység az európai normáktól eltérő higiénés körülményeket teremt.
Mexikóban az étel- és italfogyasztás a legkérdésesebb egészségügyi szempontból. Ne hagyja ki senki a világhírű mexikói konyhát és a helyi Tequilát, de elővigyázatosan fogyasszon a finomságokból. Érdemes a jól átsült és átfőtt ételeket választani, valamint a szennyezett... Mexikó