Olaszország - Látnivalók

 

Nevezetességek

Olaszorszában nagyon sok látnivaló van. Magyarországról érkezve a határhoz legközelebb eső látnivaló Velence.

Velence

A város szíve a Szent Márk tér, itt találhatók a város nevezetességei: Doge palota a sóhajok hídjával, Aranybazilika, Óratorony, Campanile. Itt rendezik meg minden év februárjában a híres Velencei Karnevált. A karneválon kívül számos rendezvényt tartanak a városban (pl. a történelmi evezősversenyt: a storica regatta-t). Velencéből a közelben lévő kis szigetekre is érdemes ellátogatni (Murano, Burano), amelyeket vaporettóval Velence buszával lehet megközelíteni.

Firenze látnivalói

Dél felé haladva a következő nagyváros, amit a turisták szívesen felkeresnek, Firenze, a Mediciek városa, a reneszánsz bölcsője. A turisták leginkább művészeti emlékei miatt keresik fel a várost.

A város művészeti nevezetességei

Nem szabad elmulasztani a híres Uffizi Képtár megtekintését, ahol számos világhírű olasz művész remekműve látható. A város másik jelentős múzeuma a Pitti palotában található, ahol a középkorban a Medici család élt. Az egyházi épületek is figyelemreméltóak (pl. Santa Croce).

Firenzéhez közel nyugatra található Pisa, amely a ferde toronyról lett világhírű.

Firenzétől dél felé haladva több kisebb középkori várost is érdemes útba ejteni (pl. Siena, Viterbo, Orvieto).

A legtöbb látnivaló és a leglátogatottabb város az ország fővárosa, Róma.

Róma és látványosságai

Itt található a legtöbb ókori emlék. A Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinus, a Circus Maximus, a császári fórumok az ókori Rómába viszi vissza a turistát. A Fórum Romanum melletti Capitolium a hét domb egyike, melyen az ókori Rómát megalapították. Az ókori emlékek mellett a modern Róma egyik emléke is megtalálható a közelben: a II. Viktor Emánuell emlékmű Olaszország első királyának lovas szobrával, a Haza oltárával és az ismeretlen katona sírjával.

Róma egyházi épületei

Az egyházi épületek közül a legjelentősebbek a Lateráni Szent János bazilika (a pápa püspöki székesegyháza), a Santa Maria Maggiore bazilika, a falakon kívüli Szent Lőrinc templom, a falakon kívüli Szent Pál bazilika, a San Pietro in Vincoli (itt látható Michelangelo híres Mózes szobra). A világi műemlékek közül a város híres kútjait kell megemlíteni (Trevi-kút, Folyamok kútja, Triton-kút, stb.), de kiemelt figyelmet érdemel még a Trinitá dei Monti templom alatti Spanyol lépcső (amely különösen április-májusban csodálatos, amikor a lépcsősorokat azáleákkal díszítik fel), az Angyalvár. Az Angyalvárnál kezdődik a Vatikán a Szent Péter bazilikával, a Vatikáni Múzeumokkal.

Nápoly és Vezúv

Rómától délre Nápoly és a közelében lévő Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa figyelemreméltó látnivaló. Gyalogosan egészen a Vezúv kráteréig fel lehet jutni, természetesen kísérővel. Pompei-ben pedig az i.sz. 79-ben történt vulkánkitörés által elpusztított település romjai láthatók.

Az ország déli részén a tengerpart csodálatos látványa nyújt feledhetetlen élményt, ezen a részen találhatók Olaszország legszebb tengerpartjai.

Szicília és az Olasz maffia

Szicíliát az olasz maffia hazájának nevezik, de ettől nem kell megijedni, ugyanis a közbiztonság a szigeten éppen olyan, mint az egész országban. A sziget is bővelkedik természeti (pl. a ma is működő vulkán: az Etna, a Szicíliához közeli kis szigetek) és művészeti látnivalókban (Palermo, Siracusa, Taormina).

Szardínia szigete

Olaszország másik jelentős szigetén, Szardínián is találunk természeti és művészeti látnivalókat, de természetesen nem olyan nagy számban, mint a szárazföldi részen.

Olasz siesta

A látnivalók felkeresésénél tekintettel kell lennünk arra, hogy Olaszországban is, ugyanúgy, mint a legtöbb déli országban napközben (kb. 12-16 óra között) sziesztát tartanak, ami azt jelenti, hogy nemcsak az üzletek, hanem a látnivalók zöme is zárva tart ebben az időben.

Sportturizmus lehetőségei

Olaszországban mindenfajta sportolásra van lehetőség. Mivel az ország nagy terjedelmű tengerparttal rendelkezik, a vízisportok minden fajtáját lehet gyakorolni. A hegyekben, főleg az északi területen lévő Alpokban sziklamászásra, télen síelésre is van lehetőség. Ezen kívül a hagyományos sportok (pl. kerékpár- és gyalogostúrák) az ország egész területén űzhetők.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

Sisqo

Válasz erre

2015.04.20 10:02


Ehhez a cikkhez csípőből lehetne hozzátenni, hogy Pisa, Firenze, Bari mint látnivaló. Pihenésképp és buli szempontjából Rimini. Családosoknak és kis gyerekeknek Caorle, Bibione, Jesolo. Azért ne felejtsük el Trisztet sem, ami vagy túrázásra,vagy pihenésre is egyaránt alkalmas.

samir

Válasz erre

2015.03.30 10:13


köszi az érdekességeket

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Olaszország

Az édes élet csupán néhány óra autóval
 
Dolce vita. Ez Olaszország. A tiszta tenger és Európa legszélesebb homokos partjai, ahol a napernyők tarkán sorakoznak végeláthatatlan sorban egészen a hullámok pereméig. Olaszország mind a tengert, mind a hegyeket, mind pedig a művészeteket kedvelő turisták utazásának célpontja. Az olasz csizma szárát körülölelő tengerpart, az ország északi részén elterülő Alpok és az országon végighúzódó Appennin-hegység, valamint a városok ókori és középkori emlékei rengeteg látnivalót és kikapcsolódási... Olaszország