Portugália - Hasznos információk

 

Szállás

Portugália egész területén kiváló szállodák vannak minden kategóriában és minden pénztárcának megfelelően. Igénybe vehetők az ún. pousadak, azaz a történelmi műemlékekből, (kastélyokból, kolostorokból, udvarházakból stb.) kialakított szálláshelyek. A falusi turizmus keretében hagyományos paraszti udvarházakban lehet pihenni. Minden szálláshelyen az étteremben van panaszkönyv.

 

Közbiztonság

A közbiztonság Portugália egész területén kiváló. Ha azonban autóval nyaralunk, vagy autót bérlünk, ne hagyjunk az utastérben semmit. Ha egy sétára vagyunk, nyugodtan elindulhatunk bármerre.

 

Beutazási feltételek

Legalább 6 hónapig érvényes útlevél.

Vízum: Portugáliába utazó magyar turisták részére három hónapnál rövidebb időre nem szükséges vízum.

 

Nemzetközi repülőterek Portugáliában

Lisszabon, Portó, Faro, Funchal (Madeira), S.Miguel és Terceira (Azori-szigetek).

Múzeumok
Állami múzeumok: 10.00-18.00 (télen 17.00-ig), keddi napokon 14.00-18.00.
Zárva tartás: hétfő, húsvét péntek és hétfő, május 1., December 25.

Segélyhívás:
112 éjjel-nappal, autópályákon segélytelefon narancsszínű.

Magyarország Portugál képviselete
Calcada de Santo Amara 85. (1349-042- Lisboa)
Előhívó: 351-21
Telefon: 363-03-95, 364-59-28, 364-59-29
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Balla János
E-mail: humeblisail@telepac.pt

Turisztikai felvilágosítás
ICEP-Portugál Nagykövetség Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatala1123 Budapest, Alkotás út 53. MOM Park C épület 4. em.
Tel.: 488-7865 Fax: 488-7870
E-mail: budapest@icep.hu


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Szlovéniai utazás – tippek a tökéletes élményhez

Szlovénia

Szlovénia igazán népszerű úti cél Európában, hiszen sokoldalú látnivalókkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az ide érkező turistákat. A szállás és programok felkutatása mellett vannak azonban további szempontok, melyeket érdemes észben tartanunk és lehetőleg az utazásunk megkezdése előtt elrendeznünk. Nézzük meg tehát együtt, hogy milyen tippeket kell figyelembe vennünk a tökéletes szlovéniai élményhez.

Szlovénia tippek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Portugália

Ön valószínűleg már sok országban járt mint turista, számtalan gyönyörű tájat, különleges műemléket látott, s érdekes, új kulturális szokásokkal találkozott. De ismeri-e Portugáliát? Ha nem, meg fog lepődni, hogy ez a kis ország milyen változatos élményeket képes Önnek kínálni. Ebből nyújtunk most ízelítőt.

Portugália, Európa déli részén, a kontinens legnyugatibb csücskében terül el, szemben az Atlanti-óceánnal. Ragyogó napfény és barátságos emberek fogadják az idelátogatót.
 
Különböző eredetű népek: főniciaiak,... Portugália