Románia - Látnivalók

Temesvár

A magyar határhoz közel, a Bánát régióban helyezkedik el Temesvár, amely már világhíru, hiszen itt tört ki az 1989-es forradalom. A városban mindenhol falba vésett táblákon emlékeznek meg azokról, akik a harcban vesztették életüket. A legtöbbet még mindig friss virágok és csodás csokrok borítják. A Tokés református temploma a forradalom gyújtópontja a városközponttól keletre helyezkedik el. A városközpontban található a római katolikus katedrális és a szerb ortodox katedrális, amelyek Temesvár leglátványosabb terével, a Piata Unirii-vel szemben találhatóak. Temesvár nemzetközi buszokkal elérheto, azonban kevés buszkapcsolata van más román városokkal. A városba számos nemzetközi és hazai vonat jár. Néhány nemzetközi légi járatnak is van kapcsolata Temesvárral.

 

Segesvár

Akárcsak Brassó, Segesvár is egy középkori szász város, amelyet Erdély hegyei vesznek körül. Csakhogy ez sokkal csodásabb és kevésbé felkapott város, több fennmaradt középkori épülettel. Sokaknak a város fo vonzereje a Drakulával való kapcsolata- a középkori fellegvár falai között megtalálhatod a házat, amelyben Vlad Tepes született 1431-ben és amelyben állítólag négy éves koráig élt. Ma a házban bár és étterem található.
Segesvár többi fo látnivalói szintén a megmaradt kilenctornyú fellegváron belül vannak. A toronyórát, a Történelmi Múzeumot, a Domonkosrendi Kolostor Templomát, amely a szászok fo evangélikus templomává vált 1566-ban mind érdemes megnézni. Ne mulaszd el megmászni a hegyen lévo gótikus templomhoz vezeto fedett 172 lépcsot. Csupán 4 km-re, Segesvártól északkeletre fekszik Albesti falu, amely Petofi Sándornak állít emléket, hiszen itt halt meg 1848-ban. Segesvár jól megközelítheto, mind helyi és nemzetközi busz- vagy vonatjárattal.

 

A Fekete-tenger partja

Spanyolországban Benidormba, Ausztráliában az Arany Partra, Romániában pedig a nap-tenger-homok-és-szex mániás csapatok a Fekete-tenger partja felé tartanak. Constanta Románia legnagyobb kikötoje és második legnagyobb városa, ez a Fekete-tenger partjainak közlekedési középpontja és a bejárat más nyaralóhelyek felé. A focirajongók érezhetik úgy, hogy meg kell látogatniuk ezt a helyet, mivel ez George Hagi otthona. A tengerpart koszos és tömött, de a város maga szép, és találhatunk néhány jó múzeumot. Mamaia, egy nyolc kilométeres tengerparti sáv Constantától északra, ez Palm Beach román változata, 61 hotel, 21 000 férohellyel telve van június közepétol augusztusig. Ha szeretsz tömött tengerparton feküdni harsogó zenét hallgatva, akkor tarts a Constantától 17 kilométerre északra fekvo Eforie Nord felé. Hangos zenét és tengerpartot találsz még Neptun-Olimp-on és Continesti-en. És ha úgy gondolod, hogy a zene nem jó, csak képzeld el, hogy fekszel a tengerparton és Ceausescu beszéde ordít a hangosbemondókból - ahogy ez a napi rend volt a forradalomig-, nem a legjobb orvosság másnaposság ellen. Nyáron Constanta charter járattal érheto el Európából, komppal pedig Isztambulból. Buszjáratok kötik össze a várost más fekete-tengeri városokkal. Constanta könnyen elérheto busszal és vonattal is.

Fogarasi havasok

Románia közepén elhelyezkedo Fogaras-hegy részét képezi a Kárpátoknak és a kiterjedése körülbelül 75 kilométer, délre a fo Brassó-Szeben úttól. A hegyeket több mint 40 gleccsertó díszíti, melyek közül a legmagasabban lévo a Mioarele-tó 2282 méter magasan. A híres Fogarasi foút átvezet északról délre a hegyeken, átszelve a Balea-völgyet, ezt az utat tartják a világ legmagasabb útjának. A Balea csatorna Románia legmagasabb hegyeit szeli keresztül, - a Negoiu (2535m) és a Moldoveanu csúcsokat (2543m)- a csatorna maga pedig 845 m hosszú. A Fogarasi-hegység a jól kijelölt utakkal és a hatalmas vad élovilággal a leglátványosabb túrázási lehetoségeket kínálja az országban. A hely legnagyobb hátránya, hogy nehezen elérheto. A fo utak 8-tól 15 kilométer hosszúak és délre találhatóak a Brassó-Szeben vonalon lévo vonatállomásoktól, a helység busszal alig ellátott. A legjobb megközelítési mód az utakhoz Viktória, amelyet Uceától 7 km-re északra találunk, ahogy leszállunk a vonatról. Ha kocsival mész, kövesd a Fogarasi foutat a Poienari várig, a havasalföldi határon túl. A várat Vlad Tepes számára építették és a Drakula-rajongók úgy tekintenek rá, mint egy igazi McCoyra. Egy vízeromu oldalából 1480 lépcso vezet a várhoz.

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Románia

Románia – régi és új
 
Azok, akik az előző rendszer ideje alatt látogatták meg Romániát valószínűleg egy teljesen hibás képet őriznek magukban erről az országról. Az elmúlt évek rohamos fejlődése nyomán ez az ország már teljesen más, mint húsz évvel ezelőtt volt. Bár még ma is találkozni az úton baktató lovas szekerekkel, de az úthálózat, az infrastruktúra és a közbiztonság hatalmas változáson ment át. A hosszú idő után visszalátogató turista számára Bukarest egy teljesen új várossá vált. Ugyanakkor Erdély még ma is őrzi régi... Románia