Seychelle-szigetek - Hasznos információk

Éghajlat


Éghajlata trópusi, forró. A közel 4000 mm évi csapadékmennyiség nagyobbik része november és március között hullik Ie. A leghidegebb hónapok a július és az augusztus (középhőmérséklet: 26°C; maximum: 28°C; minimum: 22°C), a legmelegebb pedig az április (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 31°C; minimum: 24°C). A legcsapadékosabb hónap a január (15 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos az augusztus (7 nap).

 

Főbb adatok

Időzóna: GMT +4 óra (Magyarországhoz képest +2 óra)
Főváros: Victoria
Terület: 455km²
Népesség: 79.330 fő
Népsűrűség: 177,7/ km²
Népcsoportok: seychelliek (afrikai, indiai, európai gyökerekkel)
Fekvés: Indiai – óceán, 1600km-re keletre Kenyától.
Ország hívószám: 248
Államforma: demokratikus köztársaság
Hivatalos nyelv: angol, francia (kreol)
Vallás: 90% római katolikus, 8% anglikán
Hivatalos pénz: Seychelles rúpia (SCR)

Alkoholfogyasztás, borravaló

Nem szabad az utcán, vagy közterületen alkoholt fogyasztani.
A szállodai, éttermi számlák, vagy akár a taxi tarifák az 5-10% borravalót már tartalmazzák. A szállodákban még plusz szervizdíjat is hozzáadnak a számla végösszegéhez.

Posta, bankkártya-elfogadás

Postai nyitva tartás: H-P 8:00-16:00, Sz 8:00-12:00.
American Express, Visa, Master Card széles körben elfogadott. A bankok 8:30-14:30 között tartanak nyitva hétköznapokon, szombaton 8:30-11:00.

Victoria Felügyelő külképviselet: Nairobi

Cím: Souvenir, La Misere, Mahe, Seychelles
Előhívó: (248)
Telefon: 515-661
Ügyelet: -
Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette
Fax: 321-322
E-mail: 7south@seychelles.net

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Kiderítették mi okozza jetlag jelenséget

 Az Oxfordi Egyetem kutatói úgy vélik, kiderítették, miért is tart olyan sokáig, míg egy hosszabb utazást követően szervezetünk alkalmazkodik az új időzónához. Azt állítják, megtalálták azokat a „molekuláris fékeket”, amelyek az ún. „jetlag”-et okozzák.  

Tovább

Utazásra nem javasolt országok – Mit kockáztatunk az utazással?

 Néhány hete a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta Egyiptomot. Ezzel a biztonsági kategóriával számos desztináció esetén számolnunk kell. (A teljes lista itt található.) Nagyon fontos, hogy azok az utazók, akik a felsorolt országok valamelyikébe tervezik pihenésüket, tisztában legyenek a rájuk vonatkozó útlemondási és biztosítási tudnivalókkal.    

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Seychelle-szigetek

Ez a 115 szigetből álló csoport, a Seychelle-szigetek Afrika partjainál, Madagaszkár szigetétől észak-keletre található. A szigeteket alig 25 évvel ezelőtt fedezték fel mint turista paradicsomot, akkor még csak 75 ezer lakója volt, akik szinte csak a kreol nyelvet beszélték.

A szigetek egy részét korallzátonyok, másik részét pedig gránitszigetek alkotják. Mahé, a legnagyobb sziget a Praslin, La Digue és Silhouette szigetekkel és a néhány közelben lévő gránitszigettel alkotják a Seychelle-szigetek közel felét. Ezeken a szigeteken él a legnagyobb számú... Seychelle-szigetek