Peru

Peru maga a történelem. Kevés olyan ország van a Földön, amely olyan történelemmel büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az ősi korok emlékei, látnivalói jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fővárost Cuzcot, Machu Picchu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekműveit. Ezek önmagukban is elegendőek lennének, ahhoz hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de ez még kiegészül a varázslatos tájakkal, és az egyedülálló élővilággal is, a világ egyik legizgalmasabb desztinációjává téve Perut. Az Andok itt a legcsodálatosabb, óriási szurdokok, tavak várják a turistákat. A területen élő indiánok őseik hagyománya szerint élnek, kultúrájukat megőrizték, nem hagyták elpusztulni, az ide érkező egy élő néprajzi múzeumba toppan be. Az Amazonas medencéje foglalja el az ország területének másik felét. Az esőerdők a világ egyik legváltozatosabb flóráját és faunáját rejtik magukba, sehol máshol a világon előforduló fajokkal ismerkedhetünk itt meg. A part menti területek a turisták körében nem annyira kedveltek, de ha van rá módunk, ne hagyjuk ki ezt a vidéket se. A sivatagok, homokdűnék, halászfalvak teszik teljessé a Peruról kialakult képet.

PeruA Machu Picchu és a többi inka rom rengeteg utazót vonzanak Peruba, amely ezáltal az egyik legnépszerűbb úti célponttá vált az elmúlt években. Bár a turizmus fejlődése magával hozta az ország szolgáltatásainak fejlődését is, mégis elmondhatjuk, hogy Peru még ma is az egyik legérintetlenebb állam a dél-amerikai kontinensen. Emiatt az egészségügyi normák messze elmaradnak az európai átlagtól, az utazóknak komoly előkészületre van szükségük, mielőtt elindulnának. Az országban szélsőségesek az éghajlati viszonyok a nagy magasságkülönbségek miatt. A legtöbb látnivaló magasan a tengerszint felett helyezkedik el, így mindenkinek számítani kell az oxigénhiányra. Ha valaki krónikus beteg, akkor mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával, mielőtt Peruba utazna. Az ország higiénés körülményei nem megfelelőek, ezért a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, illetve fertőzéseket szerezhetünk a nem kellőképpen átsütött vagy átfőtt ételekből is. Általánosságban mindenkinek érdemes felvennie  a hepatitis A és B, valamint  a hastífusz elleni védőoltást. A sárgaláz komoly problémát jelent Peruban, az elmúlt három évben, illetve idén tavasszal is több sárgalázas esetet regisztráltak. A védőoltás 10 évre szóló védettséget biztosít!


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Sikeresen tesztelték az új malária elleni vakcinát

 Amerikai hírforrások arról tájékoztatnak, hogy sikeresen tesztelték az új, malária elleni vakcinát: 15 beoltott emberből 12-nél kialakult a védelem a fertőzéssel szemben.    

Tovább

Útmutató a malária elleni küzdelemhez

 Elkészült a malária elleni harc gyakorlati feladatait és tanácsait felvonultató hasznos kézikönyv második, felújított kiadása. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) gondozásában megjelenő könyv szabadon letölthető angol nyelven.    

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Mauritius

Mauritiust Isten jókedvében teremtette. A látvány robbanásszerűen borítja el az érzékeket: az ember és a természet békés harmóniája itt átélhető. A tenger zamata, a természet és a szokatlan ételek ízei zavarba hozzák a látogatót.

Afrika keleti partjától kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található ez az egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget, amelyhez néhány körülötte elhelyezkedő atoll is tartozik. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és... Mauritius