Programszabályzat

„3Plusz Program:
Megbízhatóság, Egészség és Biztonság az utazásban”

 

Programszabályzat

 

„3Plusz Program: Megbízhatóság, Egészség és Biztonság az utazásban” néven nagyszabású programot indított 2008. áprilisában az Országos Tisztifőorvosi (OTH) Hivatal, és ez a pályázat a 2009-2010-es utazási szezonban tovább folytatódik. A program célja, hogy az utazási irodák, és munkatársaik körében minél nagyobb hangsúlyt kapjon az utazók utazás előtti egészségügyi felkészítése, illetve az utazás alatti egészségbiztonság kérdése. Mivel jelenleg több, különböző kategóriába sorolható utazásszervező és utazásközvetítő iroda működik a piacon, ezért két különböző címet adnak át a program végén: „3 Plusz díjas utazásszervező iroda” és „3 Plusz díjas utazásközvetítő iroda”. Ezzel azon irodák sem kerülnek hátrányba a pályázat során, amelyek kisebb létszámmal működnek, esetleg csak utazásokat közvetítenek. A programba való regisztráció során minden irodának meg kell adni, hogy melyik díj megszerzésért indul, így automatikusan abba a kategóriába kerül, amely az iroda nagyságának és tevékenységének leginkább megfelel. A díjazott irodák a pályázat végén elnyert címet egy évig korlátlanul és kizárólagosan használhatják kommunikációs anyagaikon és kampányaikban. A programban minden olyan Magyarországon bejegyzett utazási iroda részt vehet, amely tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének.


A program kiírója:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

A program időtartama:
2009. április - 2010. április

A program fődíja:

A programban kétféle kategóriában nyerhető el cím: 1.)„3Plusz díjas utazásszervező iroda”, 2.) „3Plusz díjas utazásközvetítő iroda” A győztes irodák a pályázat végén elnyert címet egy évig korlátlanul és kizárólagosan használhatják kommunikációs anyagaikon és kampányaikban. A győztes irodák nevét közzétesszük az www.utazaselott.hu weboldalon, illetve tájékoztatjuk a teljes hazai sajtót egy nagyszabású sajtótájékoztató-díjátadó gála keretében. A két nyertes iroda az országos televíziók, sajtóorgánumok híradásain keresztül megerősíthetik, és tovább építhetik imidzsüket, növelhetik meglévő és potenciális utasaik lojalitását és bizalmát, ezzel igazi megkülönböztető előnyt teremtve.


A programban való részvétel módja:

 • a programban minden Magyarországon bejegyzett utazási iroda részt vehet, amely tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének
 • a programba a www.utazaselott.hu/3Pluszprogram menüpont alatt lehet regisztrálni
 • a programban a teljes részvétel online működik a fenti címen megadott platformon, az iroda részéről delegált kapcsolattartó személyen keresztül
 • a programban való érvényes regisztrációval a résztvevő utazási irodák (illetve regisztrált kapcsolattartók és értékesítő munkatársak) tudomásul veszik, hogy a program keretében adataikat használjuk, részükre kommunikációs anyagokat, programmal kapcsolatos információkat küldünk
 • A programba az adatvédelmi nyilatkozat és a jelen programszabályzat elfogadásával lehet regisztrálni
 • A programban azt értékeljük, hogy az iroda milyen módokon, mennyire helyesen és milyen felületeken kommunikálja az utazással kapcsolatos egészségügyi információkat

A program kategóriái:
I. „3Plusz díjas utazásszervező iroda”:

 • itt azon irodák tevékenységét értékeljük, amelyek nemcsak utazásokat értékesítenek, hanem önálló, külföldi utazásokat szerveznek, és legalább 15 fő állandó munkatársat foglalkoztatnak.


II. „3Plusz díjas utazásközvetítő iroda”:

 • itt azon irodák tevékenységét értékeljük, amelyek önmaguk nem foglalkoznak utazásszervezéssel, és nagy volumenű utazásközvetítést sem végeznek, illetve 15 főnél kevesebb utazásszervező munkatársat foglalkoztatnak.


A program működése:

A pályázatban az utazási irodák kommunikációs tevékenységét értékeljük, azaz azt, hogy mennyire tájékoztatják utasaikat az egészségügyi tudnivalókról.


EGÉSZSÉGÜGYI BIZTONSÁG – mérési kategóriák (maximális pontszámokkal ellátva):

 1. Az utazás-egészség tematikájú, utazási betegségek és védőoltásokkal foglalkozó www.utazaselott.hu weboldal linkjét elhelyezte-e a résztvevő iroda a saját weboldalán? (10p.)
 2. A résztvevő utazási iroda a programban szabadon használható tartalmi anyagok segítségével készít-e önálló „Utazás egészség” aloldalt, és ha igen, annak milyen a felépítése, szakmai helyessége? (100p.) Tematika: általános egészségügyi információk utazóknak, utazási betegségek és védőoltások ismertető anyagai, utazási oltóhelyek listája, úti patika leírás
 3. Elérhetőek-e az utazási iroda weboldalának főoldalán egészségügyi információk és azok az információk szakmailag helyesek-e? (100p.)
 4. A program során folyamatosan új információkat, cikkeket küldünk a résztvevő utazási irodáknak. Az iroda frissíti-e folyamatosan az utazás egészségügyi témáit a weboldalon? (10p./alkalom)
 5. Az utazási iroda saját weboldaláról hányan kattintottak át a www.utazaselott.hu-ra, illetve hány látogató jön az utazási iroda weboldala felől erre a weboldalra? (internetes analitikával mérve, 100p.)
 6. Az utazási iroda katalógusában elérhetőek-e és szakmailag megfelelőek-e az egészségügyi felkészüléssel kapcsolatos információk? (100p.)
 7. Az utazás-egészség tematikájú www.utazaselott.hu weboldal linkjét elhelyezte-e a résztvevő iroda a saját katalógusában? (10p.)
 8. Az utazási irodák saját maguk is kommunikálhatják az egészségbiztonsággal kapcsolatos információkat. Az önálló kreatív kommunikációt is értékeljük! (50p.)
 9. Hány utazásközvetítő munkatárs töltötte le a virtuális tréninganyagot az iroda dolgozói közül és milyen eredményekkel zárták a tréninganyag tesztjét (1 fő 1 p. + tesztértékelés után járó pontok)

A program elbírálási módszere:

Egyes értékelési kategóriákban (1-5-9-es kategóriák) a mérés automatikusan számítástechnikai rendszerek ellenőrzésével működik. Más mérési kategóriákat (2-3-4-6-7-8 kategóriák) manuálisan ellenőriznek a program lebonyolításával megbízott szervezők. Az utazási irodák a program során havonta, folyamatosan figyelemmel kísérhetik saját pontjaik alakulását, és a program kapcsolattartó személyének segítségével tájékozódhatnak arról, hogy miként gyűjthetnek többletpontokat.


A programban való részvétel mechanizmusa:

 1. Az utazási iroda által kijelölt kapcsolattartó felmegy a www.utazaselott.hu/3Pluszprogram weboldalra és ott a 3 Plusz Program regisztrációs fülére kattintva regisztrál (a regisztrációval elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot és jelen programszabályzatot. A programban megadott céges és személyes adatokat a program végén egyéni kérésre törlik az adatbázisból.)
 2. A regisztráció során a kapcsolattartó munkatársnak meg kell jelölnie, hogy az iroda tevékenységének nagy része utazásszervezésből vagy utazásközvetítésből származik-e, illetve 15 főnél kevesebb vagy több munkatársat foglalkoztat-e az iroda. Ezzel az utazási iroda automatikusan besorolódik a „3Plusz díjas utazásszervező iroda” vagy a „3Plusz díjas utazásközvetítő iroda” kategóriába.
 3. Ezután a kapcsolattartó továbblép az Országos Tisztiorvosi Hivatal által összeállított, információs anyagokat tartalmazó oldalra. Itt olyan általános anyagok találhatóak, amelyek az utazásokra vonatkozó egészségügyi információkat tartalmazzák (általános egészségügyi információk utazóknak, utazási betegségek és védőoltások, úti patika, utazási oltóhelyek, ajánlott és kötelező oltások, gyógyszerek országonként). Ezeket az anyagokat használhatják fel a programban résztvevő utazási irodák saját kommunikációs felületeiken. A megadott szakmai anyagokat az iroda megjelenítheti saját weboldalán, a saját katalógusában és szabadon átadhatja utazóinak.
 4. A programban arra is lehetőség van, hogy az irodai értékesítő munkatársai részt vegyenek egy virtuális tréningen. Ehhez nem kell mást tenniük, mint feljönniük a www.utazaselott.hu/3Pluszprogram weboldalra és ott megkeresni az „utazási irodák értékesítőinek” elnevezésű regisztrációs gombot. Az értékesítő adatainak megadása, az adatvédelmi nyilatkozat és programszabályzat elfogadása után aktiválódik a munkatárs részvétele. Ezután megtekintheti a virtuális tréninget, majd kitöltheti a tesztet. A teszt minél sikeresebb kitöltéséhez figyelmesen nézzék végig a tréninganyagot, és gyűjtsenek további kiegészítő információkat a www.utazaselott.hu weboldalról. A programban részvevő irodák pontjait növeli a regisztrált munkatársak száma, a munkatársak által kitöltött tesztek száma és eredménye. A tréninganyag letöltésére korlátlan lehetőség van, azonban a teszt minden értékesítő munkatárs által csak egyszer tölthető ki.
 5. A programot és a pontok alakulását folyamatosan nyomon lehet követni a megadott regisztrációs felületen, illetve az aktuális pontokról érdeklődni lehet a megadott kapcsolattartónál.
 6. A programban az év folyamán többször is megkeressük új információs anyagokkal az irodákat, amelyek saját weboldalon történő kommunikálásáért többletpontok járnak.
 7. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra 2009 áprilisában kerül sor. A pontokat 2010. március 31-én lezárjuk az összesítés miatt. Az elért eredményeket a regisztrált irodák számára a program végén elérhetővé tesszük.

Kapcsolattartó:
Glázer Szilvia 3pluszprogram@utazaselott.hu

Vissza a 3 plusz program nyitólapjára

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Tunézia

Tunézia – a legafrikaibb mediterrán ország
 
A lényegesen nagyobb afrikai országok között szerényen húzódik meg Tunézia, hiszen két közvetlen szomszédja Algéria és Líbia is lényegesen nagyobb nála. Különös ország ez, ahol minden megtalálható, amit egy mediterrán országban keresnénk, de mindez vegyül az ezeregy éjszaka titokzatosságával is. Kedvező klímájának köszönhetően Tunézia egész évben vonzó célpontot jelent a turisták számára, hiszen a nyarak forrók, míg a telek kellemesen enyhék. Az ország végeláthatatlan, finomhomokos... Tunézia