Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 

Ahol a nyugat kezdődik

 

 

Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.

 

Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás idején valóban itt nyílt meg az út a fejlett országok világába. Ki ne hallott volna a bécsi Mariahilfer strasse-ról vagy Parndorf-ról, ahol karácsony előtt még ma is szinte csak magyar szót hallani. Bár az osztrák sípályák a legjobbak között vannak Európában, ez az ország sokkal többet tud nyújtani ennél. Mind több iroda szervez alpesi barangolásokat, túrákat olyan hegyvidéki tájakra, ahol szinte harapni lehet a levegőt és olyan hegyi tavakat, patakokat találhatunk, melyek ma is olyan érintetlenek, mint évszázadokkal ezelőtt.

 

Szintén vonzó úti cél nyáron is Bécs, mely valaha egy nagy birodalom, az Osztrák-Magyar Monarchia központja volt. Akkoriban egész Európa bámulta lenyűgözve a lüktető életet és a kultúra túláradó ragyogását. Bécsnek ma már nincsen ekkora szerepe, de az akkori impozáns épületek ma is eredeti pompájukban láthatóak. Bécs jól áttekinthető város, s legtöbb látnivalója a történelmi belvárosban kis területekre koncentrálódva található. Ennek ellenére Bécs környékén is rejtőzik néhány kihagyhatatlan látványosság. Ilyen például Mária Terézia kedvelt tartózkodási helye, a hatalmas schönbrunni palota csodás kertjével, vagy a híres Prater, Bécs jelképe, melyet a 19. század folyamán a Prater nyugati szélén a bécsi munkásság szórakoztatására hoztak létre mutatványosbódékkal, vurstlival, céllövöldékkel, körhintákkal és sörkerttel.

 

Fotó: © Photoxpress.com

 

PARTNERÜNK AJÁNLATA:

Szállások Ausztriában >>


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

Még nincsenek hozzászólások!

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Extrém sportok kedvelőinek

Extrém sportok kedvelőinek

A raftingot, ma már senkinek sem kell bemutatni, hiszen szinte mindenki ismeri ezt az extrém sportot. Mivel ezt a kikapcsolódást szinte kizárólag szervezett formában űzik, így a túrára történő felkészülés általában kimerül a legmegfelelőbb szervező és helyszín kiválasztásában. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

Extrém sportok kedvelőinek

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Országajánló

Románia

Románia – régi és új
 
Azok, akik az előző rendszer ideje alatt látogatták meg Romániát valószínűleg egy teljesen hibás képet őriznek magukban erről az országról. Az elmúlt évek rohamos fejlődése nyomán ez az ország már teljesen más, mint húsz évvel ezelőtt volt. Bár még ma is találkozni az úton baktató lovas szekerekkel, de az úthálózat, az infrastruktúra és a közbiztonság hatalmas változáson ment át. A hosszú idő után visszalátogató turista számára Bukarest egy teljesen új várossá vált. Ugyanakkor Erdély még ma is őrzi régi... Románia

Időjárás - Románia


szerda

Felhős

-

csütörtök

Felhős

-

péntek

Felhős

-

szombat

Felhős

-