Costa Rica - Látnivalók

 

San José

Costa Rica kozmopolita fővárosa egyben az ország közlekedési csomópontja, ezért az idelátogatók mindegyike eltölt néhány napot a városban. Az észak-amerikai hangulat, áruházak, bevásárló központok és gyorsétteremláncok mellett néhány igen jó múzeumot, remek éttermeket és színes piacokat is találunk a városban.

Feltétlenül látogassunk a Museo Nacional-ba, a nemzeti múzeumba, ahol a régészeti leletek mellet, a gyarmati időkből származó bútorokat, ruhákat és vallási tárgyakat láthatunk. A Museo del Oro Precolombino tárlóiban a Kolombus előtti idők szemet gyönyörködtető aranykincseit, míg a Museo de Jade-ban a világ legnagyobb jade szobor kiállítását csodálhatjuk meg. A város legimpozánsabb épülete a Teatro Nacional, 1890-es években épült. A legjobb piac a Mercado Central, amely élő pulykától a borbol készült tárgyakig a város legolcsóbb élelmiszereit kínálja.

Parque Nacional Volcán Arenal

Az ország északnyugati részén lévő nemzeti park közepén található a szinte tökéletes kúp alakú, 1633 m magas Arenal vulkán. A vulkán igen aktív, különösen 1968 óta, amikor a kiömlő lávának több tucat ember is áldozatul esett. Az aktivitás mértéke hétről hétre változó, néha a kiömlő vörös láva és repülő kövek is megfigyelhetők, máskor pedig sokkal nyugodtabb és alig figyelhetők meg a klasszikus vulkáni jelenségek.

Parque Nacional Santa Rosa

A legrégebbi és a legjobban kifejlesztett nemzeti park. Gyakorlatilag az ország észak-nyugati sarkában található, a Csendes-óceánba benyúló Santa Elena-félsziget nagy részét magába foglalja. Közép-Amerika legnagyobb kiterjedésű száraz trópusi erdeje látható itt, és ez a veszélyeztetett teknősbékák egyik védett fészekrakó helye.

A csendes-óceáni partvidék

A partvidék kellemesen kombinálja a luxust és a magányt. Golfito, a déli részen fontos kiinduló pont ahhoz, hogy a fantasztikus partokat bejárjuk. A városkától észak felé haladva különleges barlangokat, öblöket találunk, melyek a fürdésre és szörfözésre is igen alkalmasak. Az OSA-félszigeten lévő nemzeti parkban piros arapapagájok nagy kolóniája él. A központi partszakasz Uvita és Punteras között a nagy tömegben érkező csoportos turisták kedvelt üdülőhelye. Az utóbbi időkben sokan már túl zsúfoltnak és szennyezettnek találták Punteras strandjait és ezért a közelben fekvő több tucat apró szigetecskén keresnek menedéket.

A karibi partvidék

A karibi partnak több kulturális látványossága van. A part fele tulajdonképpen nemzeti park, védett állat és növényvilággal. A legszebb park a Parque Nacional Tortuguero, a zöld tengeri teknősök védett telepe, ahol tenyészteni is próbálják ezeket a kipusztulóban lévő hatalmas állatokat. A teknősökön kívül madarak, majmok és gyíkok változatos sokasága is megfigyelhető. Jó úticél lehet még Puerto Viejo de Talamanca, a szörfösök Mekkája, de ahol különleges népművészeti tárgyakhoz is hozzájuthatunk és élvezhetjük a reggae-t.

A Nicoya félsziget

Ezt a területet kicsit nehéz megközelíteni, mivel nincs szilárd burkolatú hozzávezető út, de igazán megéri az erőfeszítést, mivel itt találhatók az ország legszebb tengerparti szakaszai.

Itt vannak a legkevésbé látogatott nemzeti parkok, ritka és különleges növény és állatvilágukkal, a világ legnagyobb, 500 kg-nál súlyosabb teknőseinek, a borhátú teknősöknek fészkelő helye. Barlangok sora, iguana, további teknősfajok, majmok, és különleges madarak fészkelő helyeit, de fürdésre és szörfözésre is alkalmas partokat találhatunk itt.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Oroszország

A korábbi Szovjetunió legnagyobb tagállamát a "80-as évek végéig csak mi, kivételezett helyzetben lévő kelet-európaiak látogathattuk, a nyugati turisták előtt az ország kapuit zárva tartotta. A politikai enyhülésnek köszönhetően napjainkban már mindenki megcsodálhatja az ország természeti és építészeti értékeit, megkóstolhatja világhírű vodkáját és kaviárját. Sajnos az Oroszországban uralkodó gazdasági káosz és a rendkívül gyors ütemben növekedő bűnözés sok embert visszariaszt az utazástól. Oroszország