Fülöp-szigetek - Hasznos információk

 

Éghajlat


A levegő hőmérséklete egész évben magas. A monszun hatására májustól novemberig esik a legtöbb eső, a változatos domborzat miatt azonban jelentős helyi különbségek lehetnek. A levegő páratartalma magas, az esős évszakban a 90 százalékot is meghaladja. A leggyakrabban júliustól novemberig előforduló tájfunok és a nagy esőzések elkerülése végett célszerű november és március között utazni.
Manila leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 25°C; maximum: 33°C; minimum: 17°C), a legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 29°C; maximum: 36°C; minimum: 21°C). A legcsapadékosabb hónap az augusztus (a csapadékos napok száma 22), a legszárazabb hónap a január (1 nap). A legderültebb hónap az április, a legborultabb pedig a július.

Be- és kiutazás


Egyetlen lehetőség a repülőgép.

Fő repülőterek: a manilai és a cebui. 
A fizetendő repülőtéri illeték érkezésenként 20 dollár. 

Közlekedés

Számos légitársaság működtet belföldi járatokat a nagyobb városok között. Sok hajó- és kompjárat jár a szigetek között, igaz, ezeknek a szolgáltatásoknak a biztonságossága és minősége jelentős eltéréseket mutathat.


Sportolási lehetőségek


A dél-luzoni Mayont érdemes megmászni, amelyet a világ legtökéletesebb alakú vulkántölcsérének neveznek. A legcsodálatosabb kiránduló útvonalak Luzon csendes-óceáni partszakasza mentén vannak. Számos lehetőség adódik búvárkodásra Boracay, Bohol, Palawan és Apo szigetein. Pagsanjan (70 km Manilától délkeletre) remek hely az evezésre, kenuzásra.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 
Ahol a nyugat kezdődik
 
 
Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.
 
Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás... Ausztria (Osztrák Köztársaság)