Jamaika - Hasznos információk

 

Éghajlat

Az esős évszak alatt (május-december) gyorsan változhat az idő, de nagy hőmérséklet-ingadozások nincsenek. Hurrikánokra hivatalosan június és november között lehet számítani, de gyakorlatilag a térségen átsöprő hurrikánok közül nagyon kevés érinti Jamaicát.

Közlekedés

Kiépült belföldi légi járataival gyorsan juthatunk el a sziget különböző pontjaiba, sőt helikopter is áll rendelkezésünkre. A buszt nem ajánljuk, csak a hihetetlen nagy türelemmel rendelkezőknek, mivel a menetrend szót szinte nem ismerik, s ha végre felbukkan a várva-várt jármű, valószínűleg már zsúfolásig megtelt. Az autóbérlés is megfelelő megoldást nyújthat, de motort vagy biciklit is bérelhetünk.

Közbiztonság

A szigetek átlag lakossága kifejezetten jóravaló, kedves, természetesen a Karib-térségben sem csak becsületes emberek élnek. Éppen ezért hasonlóan bármely más, európai üdüléshez - az értékes ékszereket, egyéb vagyontárgyakat hagyjuk otthon, illetve azokat, amelyeket mindenképpen magunkkal kívánunk vinni az útra, tartsuk szálláshelyünk értékmegőrzőjében. Ha bérautóval indulunk útnak, az autó elhagyásakor ne hagyjunk értéktárgyakat őrizetlenül az ülésen. Bármilyen káresemény bekövetkeztével maradéktalanul értesítsük a helyi rendőrőrsöt. A bejelentésről készült jegyzőkönyv egy példányát hozzuk magunkkal, hogy utas biztosítónknál dokumentálhassuk a történteket, megkönnyítendő a kár orvoslását.

Nemzetközi repterek


Sir Donald Sangster International Airport (Montego Bay) (IATA: MBJ, ICAO: MKJS) Norman Manley International Airport (Kingston) (IATA: KIN, ICAO: MKJP)

Mikor utazzunk Jamaikára?


Jamaikában egész évben 20-30°C közötti a hőmérséklet, július és augusztus a legmelegebb hónap, és február a leghűvösebb. A hegyekben télen akár 4°C-ig is eshet a hőmérséklet, legyenek felkészülve a hűvösebb időjárásra is! Az átlagosnál több eső várható május-június, október és november hónapban. A hurrikán-szezon júniustól novemberig tart, de leggyakrabban augusztusban és szeptemberben várható.

Közlekedés az országon belül


Kiépült belföldi légi járataival gyorsan juthatunk el a sziget különböző pontjaiba, sőt helikopter is áll rendelkezésünkre. A buszt nem ajánljuk, csak a hihetetlen nagy türelemmel rendelkezőknek, mivel a menetrend szót szinte nem ismerik, s ha végre felbukkan a várva-várt jármű, valószínűleg már zsúfolásig megtelt.

Az autóbérlés is megfelelő megoldást nyújthat, de motort vagy biciklit is bérelhetünk.

Posta


Európába a bélyeg kb 1 jamaicai dollár. Ajándékboltokban is vásárolható.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 
Ahol a nyugat kezdődik
 
 
Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.
 
Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás... Ausztria (Osztrák Köztársaság)