Maldív-szigetek - Hasznos információk

 

 

Be- és kiutazás

A malé-i nemzetközi repülőtér az egyetlen, ahova közvetlen járatok érkeznek Colombóból (Sri Lanka), Thrivandrumból (délnyugat-India), Dubaiból, Kuala Lumpurból (Malájzia), és számos európai városból is járnak ide charterjáratok.
A teherhajók általában nem szállítanak utasokat. Magánjachtokkal nem szokás jönni, mert ez túl veszélyes lenne a zátonyok miatt, ráadásul drága engedélyekhez kötött.

 

Közlekedés

Indonézia számos belföldi légitársasággal segíti a hatalmas távolságok leküzdését az országon belül. Főútvonalai általában jó minőségű országutak, a busszal való közlekedést nagyobb távolságok esetén nem ajánljuk! A vasúti hálózat kizárólag Jáván és Szumátrán kiépült, amely lassú, nyomorúságos és olcsó, vagy kényelmes és drága. Autót, motort és biciklit tudunk bérelni a nagyobb városokban és a turistaközpontokban. Számos szigetet hajójáratok kötnek össze.

 

Közlekedés az országon belül

 

Az Air Maldives nevű kis nemzeti légitársaság rendszeres járatokat üzemeltet a kijjebb fekvő szigetekre. A fő helyi közlekedési eszköz a dhoni nevű tradicionális kis hajó, amelyet manapság dízelmotor hajt. A nagyobb hajó a vedis, ezek a távolabbi szigetekre közlekednek. A legtöbb sziget annyira kicsi, hogy a közlekedés nem jelenthet gondot, ennek ellenére a fővárosban vannak taxik, motorkerékpárok és biciklik.

 

Ünnepek, rendezvények

 

Függetlenség napja (júl. 26.). A legtöbb ünnep alapja az iszlám holdújév, így a dátumok évről évre változnak. A legfontosabb vallási esemény a ramadán (rorda mas), az iszlám böjti hónap. Más említésre méltó esemény a Kuda Id (a ramadán végén az újhold) és a próféta születésnapja, amely Mohamed próféta születésnapjáról emlékezik meg. A nemzeti napot a holdújév harmadik hónapjának első napján, a győzelem napját november 3-án, a köztársaság napját pedig november 11-én tartják.

 

Sportolási lehetőségek

 

A Maldív-szigetek fő vonzereje a könnyűbúvárkodás lehetősége, az ideérkező turisták több, mint 60 %-a legalább egyszer kipróbálja. Százával állnak rendelkezésre az elismert és neves búvárkodásra alkalmas helyek, ezek többsége a szállodákból könnyen elérhető. Majdnem minden szállodában van búváriskola.

A szörfözés is egyre népszerűbb, szörfszafarikat tartanak a kijjebb fekvő zátonyokhoz. A veszélyek elkerülése érdekében célszerű ezügyben tapasztalt, nagyobb erre szakosodott cégekhez fordulni ajánlatokért.

Rengeteg lehetőség van továbbá vitorlázásra, vízisíelésre, jetskizésre és víz fölötti ejtőernyőzésre.

A horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek, bár a helyi szabályozások értelmében nem szabad megtartani a zsákmányt. A dhoni nevű tradicionális hajóval lehet éjszakai horgászatra is menni.

De akinek még ez sem elég, az mehet "banánozni": a banánozás egy felfújható, 1O-12 személyes banánalakú gumit jelent, amelyet motorcsónak húz keresztül a lagúnákon.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Időjárás - Ausztria (Osztrák Köztársaság)


szombat

Felhős

-

vasárnap

Felhős

-

hétfő

Felhős

-

kedd

Felhős

-


Egészségügyi információk országok szerint


Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol