Thaiföld - Hasznos információk

Nemzetközi repülőterek listája


BKK - Bangkok, Thailand - Bangkok International Airport
CEI - Chiang Rai, Thailand - Chiang Rai
CNX - Chiang Mai, Thailand - International
HDY - Hat Yai, Thailand
HGN - Mae Hong Son, Thailand - Mae Hong Son
HKT - Phuket, Thailand - Phuket
NAK - Nakhon Ratchasima, Thailand - Nakhon Ratchasima
PHS - Phitsanulok, Thailand
SNO - Sakon Nakhon, Thailand
URT - Surat Thani, Thailand
USM - Koh Samui, Thailand
UTH - Udon Thani, Thailand – Udon

 

Közlekedés

 

Nagyon sok baleset tanúsága szerint az önálló gépjárművezetés a helyi – bal oldali – közlekedésben csak rutinos vezetőknek, kellő helyismeret esetén tanácsos. A bérelt gépjárművek és motorkerékpárok egyes esetekben nincsenek biztosítva, aminek következtében a bérlő köteles kifizetni az ellopott jármű értékét, valamint a bérelt járműben, illetőleg az azzal okozott kárt. Ragaszkodjanak a biztosítási igazolás kiadásához. Foglalóként, vagy megőrzésre az útleveleket nem tanácsos átadni senkinek sem (pl. szállodában, vagy motorkerékpár bérlése esetén), mivel könnyen megeshet, hogy az átadott úti okmánnyal visszaélnek.

 

Mikor utazzunk

 

A legjobb november és február között utazni Thaiföldre - ekkor kevesebb a csapadék és nincs túl nagy forróság. A déli országrészbe jobb március és május között menni, amikor a többi hely elviselhetetlenül forró, északra pedig november közepétől kora decemberig érdemes menni, esetleg februárban, amikor újra kezd felmelegedni az idő. Aki Bangkokban szeretne elidőzni, azok lehetőleg ne áprilisban és októberben utazzanak, ezek időjárásilag a legrosszabb hónapok. A fő turistaszezon a december és az augusztus, a legkevésbé zsúfoltak a nyaralóhelyek májusban, júniusban és szeptemberben.

 

Közlekedés az országon belül

 

A Thai International légitársaságnak jól kiépült belföldi légiközlekedési hálózata van, az utazók mégis jobban szeretik az ország busz- és vasúti közlekedését. A buszok gyorsak és légkondicionáltak. A vonatok kényelmesek, rendszeresen járnak, pontosak, viszonylag olcsók, de meglehetősen lassúak is. A nagyobb városokban van lehetőség autó-, jeep-, motorkerékpár- és kisbuszbérlésre.

A helyi közlekedési eszközök között megtalálható a tuk-tuk (háromkerekű motorizált riksa), a samlor (bicikli riksa) és a songthaew (kisteherautó). A taxik általában taxiórával felszereltek, a songthaew-k pedig állandó útvonalon közlekednek, de a samlor, a tuk-tuk és a Bangkokon kívülre járó taxik árában előre meg kell egyezni a vezetővel.

 

Sportolási lehetőségek

 

  • Az ország két partszakasza és számtalan szigete igazi paradicsomot jelent a búvárkodás, a kenuzás és az evezés szerelmeseinek.
  • A kirándulások és túrák fő központja Chiang Mai. A kerékpárosok inkább a Mekong folyó sík területeit kedvelik.
  • Kevésbé izzasztó tevékenység a népszerű meditáció. Az egész országban sok templom és meditációs központ várja az erre vágyó turistákat. A tanfolyam és a szállás ezeken a helyeken ingyenes, igaz, elvárják az adományokat.
  • Aki az energiáját inkább kifelé szeretné adni, Bangkokban és Nakluában próbálhatja ki a thai bokszot.
  • Chiang Mai pedig a thai főzés és a tradicionális masszázs-tanfolyamairól vált híressé.

 

Előforduló betegségek

 

Malária, filariasis, bélfertőzések (kolera, bakteriális-, protozoon- és féregfertőzések), leishmaniasis, veszettség, egyéb vírusfertőzések (Dengue-láz, japán B encephalitis, hepatitis A és B, AIDS), bőrbetegségek (lepra, gombás fertőzések), mérges kígyók marása.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Peru

Peru maga a történelem. Kevés olyan ország van a Földön, amely olyan történelemmel büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az ősi korok emlékei, látnivalói jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fővárost Cuzcot, Machu Picchu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekműveit. Ezek önmagukban is elegendőek lennének, ahhoz hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de ez még kiegészül a varázslatos tájakkal, és az egyedülálló élővilággal is, a világ egyik legizgalmasabb... Peru