Thaiföld - Nagykövetség, vízum

Thaiföld zászló

Magyarország helyi képviselete:

Bangkok Nagykövetség

Cím :  President Park Condominium, 20th Floor, Oak Tower, 99 Sukhumvit Soi 24, Klongtoey, Bangkok 10110
 
Előhívó:  00-66 
Telefon:  2661-1150, 2661-1151, 2661-1152, 2661-1155 
Ügyelet:  00-6681-875-4610
 
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet:  Dr. Balogh András 
Fax:  2661-1153 
E-mail:  mission.bgk@kum.hu 
Honlap:  www.mfa.gov.hu/emb/bangkok 

 

Tiszteletbeli konzulátus

Pattaya Felügyelő külképviselet: Bangkok
Cím: Pattaya 42/15 Sabaijai Village
Sukhumvit Road chonburi 20260
Előhívó: (66)(38)
Telefon: 425-476
Tiszteletbeli konzul: Vithaya Bunditkitsada
Fax: 373-056
E-mail: vithaya@jvkmovers.com

 

Magyarországi képviselet:

Budapest Nagykövetség
Cím: 1025 Budapest, Verecke u. 79.
Telefon: 438-4020
Fax: 438-4023
E-mail: thaiemba@mail.matavnet.hu 
thaiembassy@mail.matavnet.hu

 

Budapest Kereskedelmi Kirendeltség

Cím: 1025 Budapest, Józsefhegyi út 28-30. A/1.
Telefon: 212-2738, 212-5358
Fax: 212-2736
E-mail: thaicommbp@mail.datanet.hu

 

Beutazási feltételek, vízuminformáció

 

Magyar állampolgárok vízum felvételére jogosultak a nemzetközi repülőtéren, és 22 másik határátkelőhelyen is. Ezek között azonban továbbra sem szerepel thaiföldi-kambodzsai szárazföldi határátkelőhely. A vízum kiállításának feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél. Megfelelő érvényességi idejű úti okmány hiányában a magyar állampolgárokat visszafordítják a thaiföldi határról. Az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy ennek a feltételnek a hiánya következtében megtagadták a magyar állampolgárok beutazását, akik kénytelenek voltak a következő járattal visszatérni Magyarországra.

 

Kérjük, hogy amennyiben Thaiföldön kívánják felvenni a beutazásra jogosító vízumot, még az indulás előtt győződjenek meg arról, hogy az útlevélben van elegendő üres oldal, ahová a thai hatóságok a vízumbélyeget, valamint a be- és kilépést igazoló bélyegzőket elhelyezhetik. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy konzuli tisztviselőnek nincs módja sem az útlevelek hosszabbítására sem pedig pótlapok beillesztésére az útlevélbe. 

 

Amennyiben szomszédos országokba is el akar látogatni a turista, javasolt már előre a budapesti thaiföldi nagykövetségen kétszeri, vagy többszöri belépésre jogosító vízumot felvenni, e nélkül akadályokba ütközhet a Thaiföld területére való visszatérés. A reptéren felvehető vízum 15 napi tartózkodásra szól; lejárta előtt kizárólag különleges esetekben (pld. egészségügyi okok miatt) hosszabbítható meg, a Bevándorlási Hivatalban. Az esetleges túltartózkodás esetén - az első nap kivételével - minden “túltartózkodott” napért 500 THB (kb. 10 EUR/15 USD) bírság fizetendő; a bírság összege 20.000 THB-ban van maximálva. A rendezetlen vízumtúltartózkodás idegenrendészeti őrizetet (Immigration Detention Centre), pénzbüntetést és kiutasítást von maga után (elutazáshoz a repülőjegyet a túltartózkodó külföldi állampolgárnak kell kifizetnie).

Hangsúlyozottan javasolt, hogy az utazók a thaiföldi tartózkodás idegenrendészeti vonatkozásai tekintetében a kérdésben illetékes Bevándorlási Hivatallal (Immigration Bureau) vegyék fel a kapcsolatot. Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy vízumuk meghosszabbítása esetén ne vegyék igénybe a különböző “közvetítő irodák” szolgáltatásait, hanem  közvetlenül a területileg illetékes thaiföldi szervet keressék meg (Royal Thai Police, Immigration Bureau).


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Thaiföld

Thaiföld Malájziával, Burmával, Laosszal és Kambodzsával határos. Az ország négy fő részre tagolt: a Chao Phraya folyó termékeny, középső síkságai; a 300 méter magas északkeleti fennsík szegényebb régiója; észak-Thaiföld termékeny völgyei és hegyei; és a déli félsziget esőerdei. A legmagasabb hegycsúcs a Chiang Mai provinciában található 2596 m magas Doi Inthanon.

Az ország területének negyedét monszun- és esőerdők borítják, de rengeteg gyümölcs-, bambusz- és trópusi keményfa is nő Thaiföldön. 66 nemzeti parkja és 32... Thaiföld