Egyiptom - Nagykövetség, vízum

 

Beutazási feltételek

 

  • Vízum az Egyiptomi Nagykövetségtől vagy Egyiptom nemzetközi repülőterein: 12 EUR vagy 15 USD
  • Még 6 hónapig érvényes útlevél
  • Helyi rendőrségen 3 napon belüli bejelentkezés (szálloda intézi)

 

Tartózkodási napok száma a vízumban megjelölt / engedélyezett napok száma (turizmus céljából általában 30 nap). Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén a helyi Belügyminisztérium ’Passports, Nationality and Immigration’ osztályán kell kérvényezni a vízum meghosszabbítását. Magyar állampolgárok törekedjenek érvényes egyiptomi vízum vagy tartózkodási engedély birtokában lenni.

 

Beutazáshoz ajánlott1. utasbiztosítás
 

2. foglalás vagy megváltott repülőjegy

3. szállás foglalása - annak bizonylata, vagy voucher

4. pénzeszközök: készpénz – magyar Forintot (HUF) nem váltanak át –, utazási csekk, bankkártya.

 

Magyarország helyi képviselete

 

Nagykövetség Kairó

 

Cairo Zamalek, Mohamed Mazhar sári. 29.

Telefonügyelet: 0020-2-7356478 Titkárság: 7358659 7358634

Fax: 7358648

Nagykövet: Pető Tibor


Tiszteletbeli konzul működik Alexandriában és Hurghadában.


Az ország magyar képviseletei

 

Egyiptomi Arab Köztársaság nagykövetsége

1016 Budapest Bérc u.16.

Telefon: 3810475 3810476

Fax: 3810571

 

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai

 

A főbb turisztikai nevezetességek szervezett látogatása veszélytelen.

A dél-egyiptomi nem szervezett turistautak MEGFONTOLANDÓK.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Így étkezzünk kánikulában következmények nélkül – óvatosan a helyi konyhával!

 Egy-egy külföldi vakáció helyszínéül a legtöbben a mediterrán vagy trópusi területeket választják. Ezekben az országokban – időszaktól függően – extrém melegre is számítani kell. A forró napok egyrészről megviselik a szervezetünket - így nem mindegy, hogy milyen ételeket, italokat fogyasztunk -, másrészről előtérbe kerülnek azok a típusú megbetegedések is, amelyek a nem megfelelően tárolt és hűtött élelmiszerektől származhatnak. Egy hasmenés...

Tovább

Úti neszesszer natúr módra - Természetes védelem, a nyaralás ideje alatt is

 Bőrünk és hajunk egészségének megőrzése a vakáció ideje alatt kiemelt jelentőségű, hiszen a szikrázó napsütés valamint a sós víz, erősen igénybe veheti bőrünket, hajunkat. A natúrkozmetikai készítmények szerelmeseinek a Dr. Organic termékcsalád számos olyan természetes készítményt kínál, amelyek segítségével a haj-és bőrvédelem az utazás alatt is gyerekjáték! Aki bőrproblémákkal küzd, annak érdemes az otthon is használt, szenzitív...

Tovább

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Időjárás - Egyiptom


szerda

Felhős

-

csütörtök

Felhős

-

péntek

Felhős

-

szombat

Felhős

-


Egészségügyi információk országok szerint


Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol