India - Látnivalók

 

Delhi

Delhi Ázsia metropolisza, a modern és a régmúlt világ találkozása. Emberektől nyüzsgő utcák, díszes paloták, a brit gyarmatosítás emlékei és a XXI. század modern vívmányai találkoznak itt. Új-Delhi a kormányzati negyedek modern épületeivel, széles sugárútjaival nyűgözi le a turistákat, Ó-Delhi pedig történelmi nevezetességeivel (a Hindusztán hét csodája egyikeként ismert Kutab Minar torony, Gandhi emlékműve a Raj Ghat, az 1648-ban épült Vörös Erőd, India legnagyobb mecsetje a Jama Masjid vagy éppen Humájun császár síremléke).

Agra

A Taj Mahal városa. A mauzóleum a szerelem oltárán valaha emelt legkülönösebb épület, India egyik jelképe, a világ egyik legismertebb építményeinek egyike, a mogul építészet egyik csúcsremeke. Igazi műemlék a vörös homokkőből emelt Agra Erőd is.

Jaipur

Rózsaszín városnegyedéről híres. Régi épületei, palotái és a városfal furcsa színei miatt kapta a Pink City nevet. Műemlékei közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca és a Hawa Mahal (Szelek Palotája), melynek ravaszul zárt, mégis nyitott falai mögül az udvarhölgyek figyelték a város életét, valamint a csodálatos szépségű, dombtetőre épített, mesterséges tóra néző Amber Palota.

Fatehpur Sikrin

Jaipur és Agra között található a Mogul Birodalom egykori fővárosa. A legnagyobb mogul császár, Akbar alapította az új uralkodói székhelyet, amely alig 15 évvel később, 1584-ben teljesen kiürült az uralkodói székhely áthelyezésekor. A város, de főleg a Királyi Palota meglepő épségben maradt az utókorra. Utcáit és épületeit bejárva igazi szellemvárosban érezhetjük magunkat.

Madurai

A város nevének jelentése "Édes hely". Madurai India és az indiai kultúra egyik legősibb városa, melynek történelme az i.e. VI. századig nyúlik vissza. Egészen a XIV. századig uralkodói székváros volt, a művészetek otthona, mely várost a tamil birodalom központjává emelte. Az utókorra maradt a híres Meenakshi templom, mellyel a félnapos városnézés keretein belül megismerkedhetnek. A templomok temploma, a városok városa ez a hely. Az épület legkiemelkedőbb része az 1560-ban épített remekmű, az "Ezer oszlop" csarnok. A másik csoda a Tirumala Nájak palotája, amely a hindu és a szaracén építészet keveréke.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 
Ahol a nyugat kezdődik
 
 
Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.
 
Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás... Ausztria (Osztrák Köztársaság)