Izrael - Látnivalók

 

Mit kínál a látogatóknak Izrael?


Jeruzsálem spirituális magaslatait és a föld legmélyebb pontját, a Holt-tengert. Az ősök feltárt városait és modern metropoliszokat. A hit és a világvallások forrásait és szent helyeit a Siratófaltól a misztikus Safed-ig, a Via Dolorosa-tól a galileai hegyekig, a Sziklatemplomot, a Bachai szentélyt Haifán. Modern üdülőhelyeket a legendás tengerek partján és luxus fürdőhelyeket a régi római fürdők szomszédságában. Kiváló terepeket a sivatagi szafarihoz és hegymászáshoz vagy a kerékpározás és gyalogtúra kihívásaihoz. Bisztrókat és éttermeket, az ősi piacok helyén fantasztikus gasztronómiai élményeket, a szórakozást, kulturális élményeket. Belekóstolhat a vallási zarándoklat, a Biblia világának felfedezése vagy az üdülés, a természeti források nyújtotta gyógyulás vagy a nemzetközi konferenciákon való részvétel élményeibe.

 

Jeruzsálem

Izrael fővárosa, kormányzati székhelye a Júdeai-hegységben fekszik. Amióta Dávid király 3000 évvel ezelőtt királyságának fővárosává tette, ez a város a zsidó nép történelmi, szellemi és nemzeti központja. A várost megszenteli a vallás és a tradíció, a szent helyek és az imaházak: tisztelik zsidók, keresztények és muzulmánok mindenhol a világon.

 

Tel-Aviv – Jafó

A Földközi-tenger parján fekvő modern város Izrael kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központja. Innen irányítják a legtöbb ipari és mezőgazdasági szervezetet, kereskedelmi intézményt, bankot; itt működnek a fontosabb napilapok, folyóiratok és kiadóvállalatok szerkesztőségei. Tel-Avivot, az újkori történelem első tisztán zsidó városát 1909-ben alapították.

Haifa

Szintén Földközi-tenger parti város, mely a Kármel-hegy lankáiig nyúlik. A természeti adottságokhoz igazodva három szinten épült: az alsó szint, amely a tengertől visszahódított területre épült, kikötő és kereskedelmi központ. A középső szint régebbi házakból álló lakónegyed: míg a legfelső szinten a gyorsan fejlődő környék fákkal szegélyezett utcái, parkjai és fenyőerdői a lenti ipari területekre és a fehér-homokos partra néznek.

Tiberias és Galilea


A dicsőséges Galileai tenger, ahol a parasztok és a kézművesek továbbra is, mint a Bibliai időkben, folytatják mesterségüket, a halászok kivetik hálójukat a Genezáreti tó friss kék vizére, a természetes fürdők, Safed és Rosh Pina városa a hegycsúcsokon, a kibucföldek és természetvédelmi területek mozaikja a sokféle vallási és archeológiai látnivaló teszi az egyik legváltozatosabb és legelragadóbb környékké. Nazareth, ahol az Angyali Üdvözlet temploma található, a Nyolc Boldogság hegye, Szent Péter háza, és egy ősi zsinagóga és Tiberias, mint kiránduló bázis a környéken található számtalan kibbutz-szálló segítségével Galilea a zarándoklat, nyaralás, fürdőzés és aktív pihenés változatosságát kínálja.

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Törökország

A kétarcú ország
 
Törökország több szempontból is kétarcú. Egyrészt mert két földrészen terül el, melyből Európára 3, míg Ázsiára 97 százaléka jut ennek az államnak. De két különböző képet mutat abban a tekintetben is, hogy itt találkozik az iszlám kultúra az európaival és múlt szokásai a jelen világával. Törökország turisztikai és gazdasági szempontból egyaránt rohamosan fejlődik úgy, hogy közben megtartja saját értékeit és vigyáz a múlt emlékeire is, melyek gazdagok a római- és görög időkből származó örökségben... Törökország