Kenya - Fizetőeszközök

Pénzváltás

 

Kenya hivatalos fizetőeszköze a kenyai schilling, bár a feketén dolgozó beachboyok elfogadják a dollárt is, hivatalos boltban kizárólag csak az ország pénzével fizethetünk.

 

Mindenképpen érdemes valamennyi készpénzt vinni magunkkal, ugyanis az ország banki ellátottsága rendkívül rossz. Hiába találunk ATM-eket Nairobiban és Mombasában, sokszor ezek a készülékek nem biztonságosak, avgy egyáltalán nem működnek.

 

A szállodák is többnyire csak dombornyomott hitelkártyákat fogadnak el. A turistáknak elsősorban dollár bevitelét ajánlják, amelyet mind a szállodákban, mind pedig a reptéren igen kedvezően váltanak.

 

Arra azonban ügyeljünk, hogy 2000 előtt nyomott bankjegy ne legyen nálunk, mivel ezeket sok helyen nem fogadják el, vagy rosszabb kondíciókkal váltják át.
 

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol