Kenya - Nagykövetség, vízum

Kenya zászló

Magyarország helyi képviselete

 

Nairobi Nagykövetség
Cím: Kabarsiran Ave. (off James Gichuru) Lavington
Nairobi. P.O.B. 61146, Kenya
Előhívó: (254) (20)
Telefon: 4442-612, 4442-624
Ügyelet:  00-254-733-662-088 és 00-254-733-726-587
Konzul:  dr. Kocsis András 
Fax:  4442-101 
E-mail:  mission.nai@kum.hu  
Honlap:  www.mfa.gov.hu/emb/nairobi 
Ügyfélfogadás:  kedd és csütörtök: 9.00-13.00

 

Az ország magyar képviseletei

 

Bécs Nagykövetség
Cím: 1030 Bécs, Neulinggasse 29/8
Előhívó: 0043-1
Telefon: 712-3919, 712-3920
Fax: 712-3922
E-mail: Kenyarep-vienna@aon.at
Hiv. óra: H-P: 09:00-13:00 és 14:00-17:00

 

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek

 

Magyarország vízummegállapodásai
 
 

Magyar állampolgár vízum, megfelelő anyagi fedezet, oda-vissza érvényes menetjegy felmutatásával utazhat be a Kenyai Köztársaságba. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 2 db fényképet kell mellékelni. Vízumot bármely kenyai külképviseleten fel lehet venni, ugyanakkor a 3 hónapig érvényes belépővízumot, valamint a tranzitvízumot az országba történő belépéskor is kiadják.

Kenya Magyarországhoz akkreditált nagykövetsége Bécsben található.

Kelet-Afrika országaiban - Tanzániában, Kenyában, Ugandában és Etiópiában - a repülőtéren és a szárazföldi határon is meg lehet venni a vízumot. Kenyában ez 25 dollár, a többi országban 50 dollár. Ruanda esetében online lehet igényelni a vízumot, majd azt a határon lehet felvenni. Két nap az átfutási idő. A vízum ára hatvan dollár.
 
Tájékoztatjuk állampolgárainkat, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem lépett életbe a kelet-afrikai közösség közös vízuma 2010. július elsejével. Mindez azt jelenti, hogy az említett országok mindegyikébe külön vízumot kell beszerezni. Az adott országba visszautazáshoz viszont nincs szükség új vízumra.
 
 

Vízumdíjak
 

Tájékoztatjuk a Kenyába utazó magyar állampolgárokat, hogy a kenyai kormány 2009. április 1-jei hatállyal 2010. december 31-ig bezárólag a felére, azaz 50 USD-ről 25 USD-re csökkentette a turista célú belépővízumok díját, a 16 év alattiak számára pedig vízummentes beutazást tesz lehetővé.

Vízumtípus                         Díj
Egyszeri belépővízum       50 USD (25 USD - 2010. 12.31-ig)
Többszöri belépővízum     110 USD
Tranzitvízum                       20 USD
Az adatok tájékoztató jellegűek, a legfrissebb információkért kérjük forduljanak az illetékes kenyai nagykövetségekhez.
 
A 3 hónapig érvényes egyszeri belépővízumhoz szükséges formanyomtatvány a kenyai külügyminisztérium honlapjáról (http://www.mfa.go.ke/visa.pdf) letölthető.
 
Az 1 évig érvényes többszöri belépővízumot kizárólag kenyai külképviseleten lehet kérelmezni, az eljárás 30 munkanapot vesz igénybe.

Felhívjuk a Kenyába utazók figyelmét, hogy 50 és 100 USD címletű bankjegyek esetén a kenyai hatóságok és bankok kizárólag a 2000-ben vagy azt követően kiállított bankjegyeket fogadják el, így a vízumdíj megfizetése sem lehetséges fentieknél régebbi kibocsátású bankjegyekkel.
 
Vízumbeszerzés előtt kérjük, feltétlenül érdeklődjenek a vízumkiadásra jogosult külképviseleten.

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Kenya

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt.
 
Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható. A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok... Kenya