Dominikai Köztársaság - Hasznos információk

 

Közlekedés

 

Az ország jó útvonalhálózattal rendelkezik, a legcélszerűbb autót bérelni, de ezeket a kocsikat külföldről hozzák be, így bérlésük meglehetősen drága. Amennyiben egy kis kalandra vágynak, a helyi buszokat ajánljuk, amelyek a legolcsóbbnak számítanak. Kedvező lehetőség még a taxi bérlés, tulajdonosai többnyire nagyon kultúrált, idegenvezetőként is remekül tevékenykedő fuvarozók. Itt is nagyon fontos az előzetes megállapodás az úti célra és a várható viteldíjra vonatkozóan!

A legjobb strandok
 

 

Champagne beach: Nem pezsgőt ajánlok. A különös nevű strand Pointe Micheltől délre helyezkedik el, és azért kapta ezt a nevet, mert a területen lévő vulkanikus repedésekből folyamatosan gőzbuborékok törnek elő, ezért aki a vízbe merészkedik úgy érezheti, mintha meleg pezsgőben lubickolna. A part maga köves, kellemetlen a talpnak, ezért nem sokan sétálgatnak a parton, de ha mégis ezt tervezed, mindenképpen vigyél magaddal lapos talpú szandált.

 

Pointe Baptiste

 

Ha egy olyan partszakaszt keresel, amelyen nyugodtan heverészhetsz és pihenhetsz, válaszd ezt a partot. Mivel a strand magántulajdonú, soha nem zsúfolt. Az aranyszínű homok, és a hűsítő víz hívogató. A Pointe Baptiste Vendégház mellett található.

 

Scotts Head Village

 

Ha sznorkeling a kedvenc kikapcsolódásod, irány a Scotts Head Beach, a Scotts Head Village fantasztikus partszakasza. A part ugyan köves, de a sznorkelingezéshez tökéletes terep. Ha megéheztél ehetsz valamit a Village valamelyik éttermében, ezért egy teljes napot is el tudsz tölteni a parton.
Hampstead Beach : Az Indian Road északkeleti részén,  nyugat Calibishie-nél találhatod ezt a strandot. A homok aranybarna, és csillogó. A víz nyugodt. Nem nehéz egy egész napot ittragadni. Napozhatsz, úszhatsz vagy sznorkelezhetsz, amíg csak kedved tartja. A megközelítése egy picit nehézkes, nem árt a négy kerék meghajtás, de hidd el, megéri a fáradságot!

 

L'Anse Tortue

 

Calibishie-től keletre található ez a viszonylag elszeparált, arany homokos partszakasz, melyet általában csak Turtle Bay-ként emlegetnek. Könnyebb megközelíteni mint a Hampstead Beach-et, és majdnem olyan szép. Tömegre nem kell számítanod.

 

Londonderry Beach

 

Fekete homokos part az Atlanti parton, a Malville Hall reptér mellett. Igazi különlegesség!
 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Tanzánia

Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Hatalmas terület, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal.
Tanzánia elsősorban gazdag állatvilágával és hófehér homokos zanzibári szigetével vonzza az utazókat. Az utazók többsége szafari+üdülés kombinációt foglal, amely azt jelenti, hogy az afrikai kontinens belsejében található tanzán nemzeti parkokba ugyanúgy ellátogatnak, mint a maláriás moszkitókkal teli Zanzibár szigetére. Az ország higiénés viszonyai Kenyához hasonlóak, azaz az ivóvíz és csatorna ellátás nem megfelelő. A... Tanzánia