Egyesült Arab Emírségek - Hasznos információk

Éghajlat

Éghajlata száraz trópusi, az éves csapadékmennyiség 100 mm, de a hegyekben elérheti az 500 mm-t is.

Leginkább az őszi, téli, kora tavaszi hónapokban éri meg ellátogatni az Emirátusokba, ugyanis akkor még elviselhetőnek mondható az időjárás, átlagosan 28-35 °C körüli.

Hasznos információk az Emirátusokról

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE, rövid alakban Arab Emírségek) egy olajban gazdag állam Délnyugat-Ázsiában az Arab-félsziget délkeleti részén. Hét emírséget foglal magában: Abu-Dhabi-t, Ajman-t, Dubai-t, Fujeira-t, Ras al-Khaimah-t, Sharjah-t és Umm al-Quwain-t.

Területe: 82.880 km2
Népesség: 4,5 millió fő
GTM/ UTC: +4
Nyelv: arab (angol, perzsa, hindi, urdu)
Vallás: muszlim (96%), hindu, keresztény
Pénznem: UAE Dirham (Dh)
Országhívó kód: 971

 

Tippek és információk

Dubaiban évek óta nagy intenzitással fejlesztik az infrastruktúrát és új szállodai férőhelyeket teremtenek. Az öböl közepén mesterséges szigeteket alakítanak ki, az ország belsejében pedig lenyűgöző projektekkel exkluzív szállodákat és luxusvillákat teremtenek. Emiatt gyakran zajjal is járó építkezésekkel találkozunk. Mindez nem érinti a strandokat és a tengervizet, amelyek minősége változatlanul első osztályú.

Néhány szálloda felár ellenében executive szobákat is kínál, amelyek előnyeivel (executive lounge, külön check in, külön reggeli, napközben kávé, tea és üdítők, este koktélok órája és canapees) a tapasztalt utazók tisztában vannak.


Alkoholt csak a szállodák éttermei és szórakozóhelyei árusíthatnak, a többi vendéglátóhely - még a night clubok sem - tarthatnak szeszes italt.

 

És még néhány jó tanács...

  • Soha nem szabad úgy ülni, hogy talpunk valaki más felé mutat. Ez egyike a legnagyobb sértéseknek.
  • Ramadan idején a nappali órákban soha ne együnk, igyunk vagy dohányozzunk nyilvános helyen. Alkoholt pedig semmikor ne fogyasszunk a muszlimok szeme láttára!
  • Katonai létesítményeket, kormányépületeket és muszlim asszonyokat fotózni tilos! Férfiakat lehet fényképezni, de - biztos ami biztos - kérdezzük meg udvariasan, hogy beleegyeznek-e.
  • Külföldi férfiak pedig csak akkor fogjanak kezet egy nővel, ha a hölgy kezdeményezi ezt. A nők ne sértődjenek meg, ha egy helybéli visszautasítja a kézfogást, a mélyen vallásos muzulmánok ugyanis csupán családjuk nőtagjaihoz érnek hozzá.
  • Az alkoholfogyasztás megengedett, csupán a ramadán, vagyis a szent hónap idején találkozni szigorításokkal, de akkor is csak napközben. De errefelé a hétvége csütörtök-péntekre esik. 

Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Ausztria (Osztrák Köztársaság)

 
Ahol a nyugat kezdődik
 
 
Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett.
 
Ausztria a nyugat kapuja, így hívták régen ezt az országot és ez még ma is ugyanúgy igaz. Magyarországot ezer szál és közös emlék kapcsolja nyugati szomszédjához. Kultúránkban ma is sokat őrzünk a monarchia hagyományaiból. A rendszerváltás... Ausztria (Osztrák Köztársaság)