Malajzia - Látnivalók

 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur - Malajzia fővárosa, a legnépesebb város, valamint az ország adminisztrációs, kereskedelmi és gazdasági központja. Kb. 35 km-re fekszik a tengertől, két folyó határolja: Gombak és Klang.
Legfőbb turisztikai látványossága a Petronas ikertorony, amely Malajzia legmagasabb épülete. 2003-ig a világ legmagasabb épülete volt. Nevét az építettő Petronas kőolajtársaságról kapta. A két tornyot 172 méter magasságban egy acélhíd köti össze, amely a nyilvánosság számára is látogatható, a tornyok csúcsai azonban nem.
Az épület otthont ad több bevásárló központnak, múzeumnak, koncertteremnek és számtalan irodának.

Penang

Penang – Penang szigete a Maláj-félsziget észak-nyugati részén található. A szárazföldtől a Malacca-szoros választja el. Megközelíthető komppal, közúton egy hídon át, valamint repülővel. 2008. július 7-től Penang az UNESCO Világörökség része. A szigeten szerecsendió- és szegfűszeg ültetvényeket találunk. Penang kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb uticél a régióban.
A „Kelet- Gyöngyszeme”- ként ismert szigetet Francis Light kapitány fedezte fel 1786-ban.

Az egyik legjelentősebb látnivaló, az ún. Kígyó templom, amelyhez egy helyi legenda is kapcsolódik. A templom, melyet egy buddhista gyógyító papnak szenteltek, kígyóknak ad máig otthont, melyek a templom befejezésének éjszakáján bújtak elő a dzsungelből. A Kek Lok Si Templom a legszebb és a legnagyobb templom Délkelet-Ázsiában. A 7 emeletes templom jól mutatja a kínai, a thai és a burmai építészet harmonikus egyvelegét.

További látnivalók:

 • Menara Kuala Lumpur: Ázsia második legmagasabb TV-tornya (421 m)
 • Dataran Merdeka: függetlenség tere
 • Istana Negara: a malajziai király rezidenciája
 • Lake Gardens: 92 hektáros park
 • Stadium Merdeka: sportstadion
 • Maláj Nemzeti Múzeum
 • Iszlám Művészeti Múzeum
 • Textilmúzeum
 • Ázsiai művészetek múzeuma

További látnivalók:

 • Penang Madár Parkja
 • Cornwallis Erőd
 • Pantai Acheh természetvédelmi terület, ahová számos szálloda kora reggeli túrákat is szervez.

Penang állam fővárosa és egyben a leglátogatottabb város, Georgetown. Több száz éves házsorokat és gyarmati villákat találunk itt. Penang volt a helyszíne számos történelmi filmnek, mint például az Anna és a Király-nak, vagy az Indochine francia filmnek.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Malajzia

A Délkelet-Ázsiában elhelyezkedő - elsősorban szigeteiről, homokos tengerpartjairól, búvár paradicsomairól és dzsungeleiről híres - Malájzia két fő részre osztható, a félszigeti és a borneói területekre. A félsziget déli csücskén fekszik Szingapúr, ami egykor Malájziához tartozott, északon pedig Thaiföld határolja. Keleten és nyugaton az óceán veszi körül. Borneón két tartományra oszlik, Sarawak és Sabah, amiket a Brunei szultánság választ el egymástól. Borneó többi része Indonéziához tartozik.
Közegészségügyi állapotok és... Malajzia