Mauritius - Hasznos információk

Mauritius maga, a fősziget az Indiai-óceánban Afrika partjaitól több mint ezer kilométerre, Madagaszkár partjaitól kb. 750 km-re helyezkedik el a D. szélesség 20.17 fokán, K. hosszúság 57.33 fokán.


Tájegységek, felosztása: Mauritiust az Indiai-óceán veszi körül, tulajdonképpen a Mascarenhas-szigetcsoporthoz tartozó legnagyobb sziget Mauritius vulkáni eredetű, a (1865 km2),a környező apróbb szigetecskék korallból épültek fel. (Rodrigues-, Agalega-St.Brandon- és Cargados valamint a Carajos szigetek.)
Legmagasabb pont: 828 km Mont Piton
Legalacsonyabb pont: 0 km Indiai-óceán

 

 

Hogyan juthatok oda?

 

Nemzetközi repülőterek: Port Luis
Fontosabb kikötők: Port Luis
Nemzetközi vasútjáratok nincsenek!
Autópálya nincs!

 

Közlekedés az országon belül

 

Úthálózat: 1970 km. Jó minőségű.
Vasúthálózat nincs!
Belföldi repülőjáratok: nem jellemző a főszigeten, a kisebb szigetekre lehet repülni.
Belföldi víziközlekedés: a partok mentén vannak hajójáratok
Taxi: nem olcsó, de praktikus.
Távolsági busz: van, de nem sűrű a járat.

 

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai

 

Nem szerepel a veszélyes országok listáján. Különösebb intelem nem indokolt.
Mit vigyünk? Napszemüveg, fűrdőruha, malária elleni tabletta.
Mit ne vigyünk? Élelmiszereket.
Mikor utazzunk? Gyakorlatilag az év bármely szakában kellemes úticél.  
Kisgyermekes családoknak ajánlott? A hosszú repülőút, és az átszállás miatt talán a gyerekek nehezebben fogják viselni az utazást.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Kambodzsa

Kambodzsa egész területe a trópusi övezetben fekszik, csupán 10 fokkal az egyenlítő felett. Ez az egzotikus ország számtalan az első pillanattól képes elbűvölni az odalátogatókat.

Egyik különlegessége a tánca, melyhez már a hozzá tartozó népviselet is szemet gyönyörködtető. A selyem szoknyához és tunikához egy fejdísz is jár, és Angkor néhány templomának falain ilyen ruhákban táncoló alakokat is láthatunk.

Kambodzsa tradícionális zenéje sem mindennapi; különleges húros hangszerekből csalják elő a dallamokat, melyek kísérhetnek... Kambodzsa