Mauritius - Történelem

 

Mauritius szigetét már a kora középkorban is gyakran meglátogatták mind a maláj, mind az arab hajósok, de egyikük sem díjazta annyira e csodás természetet, hogy itt telepedjen le. Először 1511-ben portugál hajósok Domingo Fernandez vezetésével érkeztek ide. Ők Cirnának nevezték el a szigetet. Annyira őket sem fogta meg a táj, hogy itt vessék meg lábukat. (Úgy látszik más volt akkoriban az ízlés.) 1598-ban jelentek meg a hollandok. Ők már akkor sejtettek valamit, mert maradtak. Legelső dolguk a sziget nevének megváltoztatása volt. Az akkori uralkodó: Moritz von Nassauról keresztelték el. 1638-ban holland telepesekkel népesítették be a szigetet. Közben érkeztek ide földművesek Indiából, sőt még Japánból is. 1710-ben francia kézre került Mauritius, ők Isle de France- nak nevezték. Az 1800-as évek elején zajló angol-francia háborúban komoly veszélyt jelentett a sziget az angol tengeri kereskedelemre, olyannyira, hogy 1810-ben el is foglalták. 1814-ben a párizsi békeegyezmény alapján Mauritius ugyan a brit korona alá tartozik, de lakosai megtarthatták törvényeiket, vallásukat, és szabadon gyakorolhatták szokásaikat.

Új fejezet 1968-ban nyilt az ország történelmében. 1968. március 12-én kimondták függetlenségüket, a Brit Nemzetközösség tagjává váltak, 1992. március 12-én pedig köztársaság lett Mauritius.

Jelenleg a köztársasági elnök: Sir Anerood Jugnauth, a miniszterelnök: Paul Raymound Berebger.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Málta

A Földközi-tenger közepén, Szicília és Afrika között fekvő Málta kis mérete ellenére változatos kulturális és turisztikai élményt nyújt az odalátogatóknak. Régi templomromok, tekintélyt parancsoló erődök, középkori paloták, szűk utcák, hatalmas katedrálisok és a köréjük fonódó legendák tanúskodnak az ország gazdag múltjáról.
 
A három lakott szigetből (Málta, Gozo, Comino) és sok kopár sziklából álló kis ország nemcsak műemlékeivel, hanem természeti adottságaival is lenyűgözi az utazókat, a Földközi-tenger térségében... Málta