Argentína

Argentína a Föld nyolcadik legnagyobb országa, végighúzódik szinte a fél dél-amerikai kontinensen. Chilével, Uruguay-jal, Paraguay-jal, Brazíliával és Bolíviával határos. Négy nagy területi egységre lehet osztani, nyugaton húzódik az Andok, északon óriási termékeny alföld, az ország középső részén a híres Pampák, délen pedig Patagónia sztyeppés illetve tundrás, jeges területei találhatóak. 22 nemzeti park védi az ország felbecsülhetetlen természeti értékeit és élővilágának olyan egyedi fajtáit, mint a kajmánt, a pumát, a flamingót, vagy a pingvint.

Argentína, tangoBár Argentínát, illetve az argentin fővárost, Buenos Airest Budapesthez hasonlónak tartják, az ország egészségügyi körülményei messze elmaradnak a Magyarországon megszokott normáktól. A nagyvárosok és a főváros viszonylag jól kiépített csatornahálózattal és vízvezetékrendszerrel rendelkezik, és jól működő egészségügyi intézményei vannak, ugyanakkor a vidék és a Bolíviával határos trópusi esőerdős területek melegágyai a különféle fertőzéseknek. Az idei évben, márciusban volt egy komolyabb sárgaláz járvány a Brazíliával és Paraguay-jal határos országrészeken, ahol először a majmok között figyelték meg a betegséget. Éppen emiatt a sárgaláz elleni oltást ajánlott minden utazónak felvenni. A vakcina 10 évre szóló biztonságot nyújt. Ezen kívül ajánlott a veszettség elleni védőoltás is, mivel a tavalyi és idei évben is több veszettség-fertőzést regisztráltak az országban. A turistáknak érdemes vigyázni arra, hogy ne simogassanak meg idegen állatokat és háziállatokat sem, kerüljék a szállodák parkjaiban tömegesen élő majmokat is. A Dengue-láz sem kíméli a térséget, tavaly is több járvány kialakult a trópusi, rovarokkal teli régiókban. A megelőzésre sajnos védőoltás nincs, így szúnyogriasztó készítményeket kell használniuk az utazóknak. Az ország higiénés körülményei elmaradnak az európai normáktól, ezért elengedhetetlen a hepatitis A és hastífusz elleni védekezés. Tífuszjárványt legutóbb tavaly jegyeztek fel, míg hepatitis A járvány két évvel ezelőtt zajlott.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

Buenos Airesi Lakos

Válasz erre

2016.01.13 05:17


Bocs, de ez az egesz ugy ahogy van baromsag. Honnan szeded ezeket a teljesen teves infokat? Barmilyen oltas csak akkor kell, ha a Paraguy-al hataros oserdokbe mesz oserdo turara. Amugy felesleges. Ne kozoljetek tevinfokat.....

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Brazília

Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, a dél-amerikai kontinensen terül el. Négy földrajzi régióra oszthatjuk fel az országot. A hosszú atlanti tengerpart, a Rio Grande do Sul és Bahia között húzódik. A Planalto Brasileiro felföld a belső területeket uralja, kisebb hegyek és hosszú folyók által tarkított vidék. A Paraguayi-medence csodás erdőknek ad otthont. A negyedik régió az Amazonas medencéje, amelyet a világ legnagyobb folyója, a 6275 kilométer hosszú Amazonas töltött fel évek hosszú sora alatt. A vidék érdekessége még, hogy a világ... Brazília