Brazília

Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, a dél-amerikai kontinensen terül el. Négy földrajzi régióra oszthatjuk fel az országot. A hosszú atlanti tengerpart, a Rio Grande do Sul és Bahia között húzódik. A Planalto Brasileiro felföld a belső területeket uralja, kisebb hegyek és hosszú folyók által tarkított vidék. A Paraguayi-medence csodás erdőknek ad otthont. A negyedik régió az Amazonas medencéje, amelyet a világ legnagyobb folyója, a 6275 kilométer hosszú Amazonas töltött fel évek hosszú sora alatt. A vidék érdekessége még, hogy a világ összes esõerdeinek a 30%-a itt található, ezért nevezik a területet a Föld tüdejének is.

Brazília, Rio de JaneiroBrazília a dél-amerikai kontinens legnagyobb országa, Rio és Fortaleza között például akkorra távolság van, mint Budapest és Kairó között. Éppen emiatt az ország egyes területein más és más egészségügyi óvintézkedésekre van szüksége az odautazóknak. A Sao Paolo és Rió környékére induló turistáknak elsősorban a szennyezett vízzel, és étellel terjedő betegségek ellen kell védekezniük, így ajánlott a hepatitis A és hastífusz elleni védőoltás. Mivel a legtöbben a februári karneválra mennek Rio de Janeiroba, nekik mindenképpen ajánlott a hepatitis A és B vírus elleni védőoltás. A nagy tömegben ugyanis gyakran előfordulnak balesetek, amelyek a hepatitis B fertőzés forrásai lehetnek. Ebben az időszakban rengeteg világutazó érkezik a többmilliós metropoliszba, ahová sokan a szexuális kalandok kedvéért utaznak. Az utazók gondoljanak a nemi betegségekre is. Ha ismeretlennel kerülnek szorosabb kapcsolatba, kondom használata, HPV és hepatitis B elleni védőoltás elengedhetetlen számukra. Sao Paolo környékén idén januárban sárgalázas esetek is előfordultak, így a vakcináció egyértelműen ajánlott. Ez utóbbi egyébként kötelező mindazoknak, akik az amazóniai térségbe utaznak, ahol az Amazonas őserdő található. Ez a rész Brazília egyik legfelfedezetlenebb része, ahol rengeteg rovar és állat él. Akik őserdei túrára indulnak, fokozott óvatossággal kell felkészülniük: hepatitis A és B, tífusz ellenes védőoltásokat érdemes felvenniük. Az utazóknak mindenképpen gyógyszeres védekezésre van szükségük a malária ellen is, ami ebben a térségben igen elterjedt. Mindezek mellett nem ritka a Dengue-láz és számos más ismeretlen betegség felbukkanása sem. Általában elmondható, hogy az utazók csapvizet ne fogyasszanak, ne fogják meg a vadon élő és házi állatokat sem, folyamatosan védekezzenek a rovarcsípések ellen, és ne fogyasszanak nyers ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

Bitbányász

Válasz erre

2010.08.14 20:54


Gyönyörű ország! Aki csak teheti, feltétlenül látogasson el oda. Főleg Salvador de Bahiat tudom ajánlani, de az Iguacu vízesés is kihagyhatatlan!

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Thaiföld

Thaiföld Malájziával, Burmával, Laosszal és Kambodzsával határos. Az ország négy fő részre tagolt: a Chao Phraya folyó termékeny, középső síkságai; a 300 méter magas északkeleti fennsík szegényebb régiója; észak-Thaiföld termékeny völgyei és hegyei; és a déli félsziget esőerdei. A legmagasabb hegycsúcs a Chiang Mai provinciában található 2596 m magas Doi Inthanon.

Az ország területének negyedét monszun- és esőerdők borítják, de rengeteg gyümölcs-, bambusz- és trópusi keményfa is nő Thaiföldön. 66 nemzeti parkja és 32... Thaiföld